המתכון הזה נוצר עבור 10 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
להכנת הבראוניז: בקערה שמתאימה למיקרו ממיסים את השוקולד והחמאה עד שנוצר רוטב חלק. מוסיפים סוכר וטורפים.
מוסיפים ביצים, בכל פעם אחת, וטורפים בין אחת לשנייה.
מוסיפים קקאו וקמח תופח וטורפים רק עד שהקמח נטמע.
מעבירים לתבנית בגודל 20X20 עם נייר אפייה בתחתית ואופים במשך 20-25 או עד שהחלק החיצוני יציב והפנימי עוד מעט רך. מקררים היטב לפני שמוזגים מעל את הקרמל.
להכנת הקרמל: במחבת עם תחתית עבה או סיר רחב שמים סוכר וממיסים על אש בינונית. לא נוגעים בסוכר עד שהוא נמס והופך למעין רוטב זהוב. אפשר לנענע מעט את הסיר/מחבת אבל לא לגעת.
בינתיים מביאים את השמנת לסף רתיחה. כשהסוכר נמס לגמרי מוסיפים את השמנת בזרם איטי ורק אז מערבבים. אם נוצרו מעין גבישים קשים לא להילחץ ולהמשיך לבשל על אש נמוכה-בינונית, תוך כדי ערבוב, עד שהגושים נמסים.
מורידים מהאש, מוסיפים חמאה ומערבבים עד שהיא נמסה לגמרי. בשלב הזה ניתן להוסיף מלח למי שאוהב. מעבירים למקרר או שומרים בטמפרטורת החדר בצנצנת.
כשהבראוניז קר שופכים מעליו את הקרמל (אם הוא התקשה מדי במקרר תחממו אותו כמה שניות) ומוודאים שהקרמל בשכבה אחידה. מעבירים למקפיא עד שרוטב השוקולד מוכן.
להכנת שכבת טראפלס שוקולד: ממיסים במיקרו את השוקולד עם השמנת עד שנוצר רוטב חלק. מוסיפים חמאה ומערבבים עד שהיא נמסה. שופכים את השוקולד על הקרמל (חשוב שהוא יהיה יציב וקר בשלב הזה) ומרוחים לשכבה אחידה. מפזרים פקאנים ושומרים את הבראוניז במקרר.
הערות ושדרוגים - ממליצה לכם להכין כמות כפולה של קרמל ולשמור במקרר. הוא מושלם לכל קינוח מגלידת וניל ועד עוגות בחושות ועוגות שמרים. - במקום טראפלס שוקולד מריר אפשר גם טראפלס שוקולד לבן. במקרה הזה שמים חצי מכמות השמנת והחמאה. השוקולד נשאר באותה כמות. - מחוץ לפסח משתמשים בקמח רגיל. - המתכון בשיתוף אסם נסטלה.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0