המתכון הזה נוצר עבור 8 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
ממיסים את השוקולד במיקרו (כשהוא שבור לקוביות), ומחממים את השמנות בסיר רק עד שמופיעות בועיות בצמוד לדופן הסיר.
מוסיפים את השוקולד המומס, חצי כוס סוכר ו-וניל לשמנת, ומערבבים עד לקבלת מרקם אחיד. לאחר מכן, מכניסים למקפיא ל-60 דקות.
מוציאים מהמקפיא, ומקציפים עד לקבלת מוס אוורירי.
בסיר קטן שמים את היין, הסוכר והמים, ומבשלים יחד לרתיחה ועוד 5 דקות על להבה קטנה.
מניחים בתוך קערה גדולה ניילון נצמד.
פורסים את עוגת הבית לפרוסות בעובי ס"מ אחד, ומרפדים את הקערה בפרוסות.
שופכים שליש מכמות הסירופ על הפרוסות, ומעל שמים חצי מכמות המוס. מפזרים חצי מכמות האגוזים הקצוצים.
מניחים עוד שכבה של פרוסות עוגה ושוב שמים סירופ. שמים מעל חצי כמות המוס, ושוב סוגרים עם פרוסות העוגה, מסיימים עם הסירופ. סוגרים את הקערה בניילון נצמד, ומניחים מעל שלוש צלחות כמשקולת, ומכניסים למקרר.
להגשה: הופכים את הקערה על צלחת יפה וגדולה, ומסירים את הניילון הנצמד. מפזרים בעזרת מסננת את הקקאו השחור ומעל אגוזים. בתיאבון!
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0