לפני שמתחילים: שימו לב שצריך סיר רחב מאוד. המתכון הזה מניב 20 כדורי בשר גדולים, ואנחנו רוצים לתת להם להשתכשך ברוטב ברווחה. חפשו את הסיר הכי גדול שיש בבית.
מכינים תערובת מכל חומרי הקציצות (בקר עד 4 כפות שמן). לשים היטב. מניחים במקרר ל-60 דקות, עד לילה שלם.
שלב 2
0 דקות
יוצרים מהתערובת 20-25 קציצות עגולות וגדולות.
שלב 3
0 דקות
יוצקים רבע כוס שמן לתחתית סיר רחב ומאדים בו את הבצל עם הכורכום.
שלב 4
45 דקות
מוסיפים שתיים וחצי כוסות מים רותחים, מביאים לרתיחה ומכניסים לנוזלים שבסיר את הקציצות ותפוחי האדמה. מחזירים לרתיחה, מנמיכים להבה, מכסים ומבשלים 45 דקות.
שלב 5
15 דקות
מערבבים מים רותחים, מיץ לימון ואבקת מרק ויוצקים לסיר. עכשיו צריכים להיות בסיר מספיק נוזלים כדי לכסות בדיוק את הקציצות. אם חסר - מוסיפים מעט מים רותחים. מכסים ומבשלים עוד 15 דקות.
שלב 6
0 דקות
מגישים לכל סועד שלוש קציצות בצלחת עמוקה עם מצקת אחת בלבד של רוטב.
שלב 1
מתוך
6
מכינים תערובת מכל חומרי הקציצות (בקר עד 4 כפות שמן). לשים היטב. מניחים במקרר ל-60 דקות, עד לילה שלם.
שלב 2
מתוך
6
יוצרים מהתערובת 20-25 קציצות עגולות וגדולות.
שלב 3
מתוך
6
יוצקים רבע כוס שמן לתחתית סיר רחב ומאדים בו את הבצל עם הכורכום.
שלב 4
מתוך
6
מוסיפים שתיים וחצי כוסות מים רותחים, מביאים לרתיחה ומכניסים לנוזלים שבסיר את הקציצות ותפוחי האדמה. מחזירים לרתיחה, מנמיכים להבה, מכסים ומבשלים 45 דקות.
שלב 5
מתוך
6
מערבבים מים רותחים, מיץ לימון ואבקת מרק ויוצקים לסיר. עכשיו צריכים להיות בסיר מספיק נוזלים כדי לכסות בדיוק את הקציצות. אם חסר - מוסיפים מעט מים רותחים. מכסים ומבשלים עוד 15 דקות.
שלב 6
מתוך
6
מגישים לכל סועד שלוש קציצות בצלחת עמוקה עם מצקת אחת בלבד של רוטב.
מתכון כ-PDF
לשתף עם חברים
הסכמה לכניסה לאתר חיצוני
לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.
הערות 0