המתכון הזה נוצר עבור 8 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מניחים את גרגרי החומוס במעבד מזון עם להב פלדה ומרסקים עד שמתקבלת תערובת שחלקה קמח וחלקה פירורים בגודל ראש גפרור (זה בסדר, לא צריך לרסק לגמרי).
קולפים את הבצלים, מגררים על פומפייה גסה וסוחטים. מעבירים לקערה גדולה ומוסיפים את השמן, החומוס ובשר העוף הטחון. מתבלים במלח, פלפל שחור, הל וכורכום.
יוצקים את המרק לסיר. קולפים את ירקות השורש. את הסלרי חותכים לשמיניות, את הגזרים לחצאים ואת שורש הפטרוזיליה לרבעים. מוסיפים לסיר ומביאים לרתיחה.
בידיים רטובות צרים כשמונה עד עשרה כדורים גדולים מתערובת העוף והחומוס. הכדורים צריכים להיות בערך בגודל כדור טניס. מכניסים למרק הרותח בעדינות, מנמיכים להבה, מכסים ומבשלים 20 דקות.
מגישים לכל סועד כופתאה אחת בצלחת עמוקה עם מעט מהמרק (זה אמור לשמש כרוטב, לא מנת מרק) ועם ירקות שורש. אם רוצים אפשר להוסיף כף או שתיים של אורז לבן מבושל.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0