המתכון הזה נוצר עבור 12 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
המתכון מתאים לתבנית בקוטר 10*30 ס"מ.
טוחנים את הפתי בר לפירורים דקים ומערבבים עם 70 גרם חמאה מומסת.
מהדקים לתחתית תבנית ומכניסים למקרר.
להכנת שכבת קרמל: שופכים כוס סוכר למחבת ומבשלים על להבה בינונית עד שהסוכר מתקרמל ומקבל צבע ענברי (זהירות לא לשרוף!).
מוסיפים את החמאה (100 גרם), חתיכה בכל פעם, ומערבבים היטב עם מטרפה לאחר כל הוספה עד שהחמאה נטמעת היטב בקרמל.
מוסיפים בזהירות חצי כוס שמנת מתוקה ומערבבים היטב. מבשלים רק עד שהרוטב מתחיל להסמיך מעט ומורידים מהאש.
מוסיפים חצי כפית מלח וכפית תמצית וניל ומערבבים. מצננים לטמפרטורת החדר ושופכים מעל שכבת הפתי בר. מכניסים למקפיא להתייצבות.
להכנת הגלידה: מערבבים 200 גרם גבינת שמנת עם כף אבקת סוכר עד שהגבינה מתרככת.
מקציפים את השמנת לקרם יציב ומערבבים עם הגבינה.
מוסיפים 150 גרם חלב מרוכז ממותק וכפית תמצית וניל ומערבבים היטב.
שופכים מעל את תערובת הקרמל ומיישרים.
מכניסים להקפאה לכ-6 שעות או למשך הלילה.
להכנת הציפוי: ממיסים את השוקולד. מוסיפים את השמן ומערבבים היטב.
מוציאים את התבנית מהמקרר, מחלצים מהתבנית וחותכים לקוביות.
טובלים את הקוביות בשוקולד ומניחים בתבנית.
שומרים במקפיא ומגישים קפוא.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 1