המתכון הזה נוצר עבור 6 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מנקים את חזה העוף מגידים ושומנים. פורסים אותו לפרוסות דקות .
מנקים את כבדי העוף מייבשים אותם במגבת נייר.
מחממים שמן במחבת רחבה, מפלפלים וממליחים את הכבדים ומטגנים במשך כשתי דקות מצד אחד, הופכים אותם צד ומטגנים את הצד השני דקה אחת נוספת.
מוציאים מהמחבת ונותנים לכבד מעט להצטנן. חותכים לקוביות קטנות. מכניסים את קוביות הכבד לקערה.
מוסיפים לקערה עם קוביות הכבד את הפיסטוקים המרוסקים ומערבבים היטב.
יוצקים מים עד מחציתו של סיר רחב ועמוק ומביאים לרתיחה.
מניחים על כל פרוסת חזה עוף, פרוסת חזה אווז מעושן. בעזרת כף מניחים את המילוי (קוביות הכבד והפיסטוק) בקצה אחד של פרוסת חזה העוף. ומגלגלים את הפרוסה הממולאת לרולדה.
עוטפים את הרולדה בניילון נצמד. חשוב להשאיר מרווח ארוך לקצוות הניילון משמאל ומימין. את הקצוות מסובבים כמו שאנו עוטפים סוכריה. צד אחד עם כיוון השעון וצד שני נגד.
כאשר הניילון מהודק, קושרים את קצוות הניילון אחד לשני, ומכניסים לסיר עם המים הרותחים. שולקים את הרולדה במים החמים במשך כ-8 דקות.
מוציאים את הרולדה מהמים, פותחים את הניילון, ומניחים את הרולדה להתקרר על צלחת שטוחה.
מכינים 3 צלחות: באחת מניחים קמח לבן. בשנייה את הביצה המעורבבת ובשלישית את פרורי הלחם. מצפים את רולדת חזה העוף בקמח. מנערים את עודפי הקמח. טובלים בביצה, ומצפים בפרורי לחם. טובלים פעם נוספת את הרולדה בביצה ומצפים פעם שנייה בפרורי לחם. כך עושים לכל הרולדות.
מטגנים במחבת רחבה עם שמן חם מכל הצדדים, עד קבלת גוון חום.
מוציאים ומניחים על צלחת עם נייר סופג. נותנים לרולדה להצטנן.
חותכים כל רולדה לפרוסות אלכסוניות בעובי של 1/2 ס"מ עם סכין חדה, לשים לב לא לקרוע את הציפוי.
מערבבים את מרכיבי הרוטב לתערובת אחידה.
מניחים את הפרוסות הממולאות על צלחת הגשה נאה ויוצקים את הרוטב.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0