המתכון הזה נוצר עבור 4 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
הכנת חזה העוף: לנקות את חזה העוף משאריות שומן ועצם.
לשטח כל חצי פרפר לנתח רחב וגדול ככל שניתן (להשתדל לא לקרוע באמצע).
הכנת המילוי: לטגן את הבצל בשמן (בערך 4 כפות) עד שקיפות. להוסיף את הצנוברים ולהמשיך לטגן.
להוסיף את החמוציות ואת הפטרוזיליה ולהמשיך לטגן תוך כדי ערבוב עוד כדקה.
להוסיף את הפתיתים ולהמשיך לטגן עד להשחמה קלה.
להוסיף מלח, פלפל שחור, כורכום ואבקת מרק עוף.
לערבב הכול, להוסיף את המים, לערבב ולהביא לרתיחה.
לבשל על אש בינונית עד שהמים נספגים בפתיתים.
להנמיך את האש, לכסות את הסיר ולהמשיך לבשל על אש נמוכה עד שהפתיתים רכים, כ-15 דקות. מצננים לטמפ' החדר.
מניחים נתח חזה עוף על משטח חלק וממלאים בצדו הרחב כ-2 כפות מהמילוי. מגלגלים לגליל ומניחים בתבנית כשהתפר כלפי מטה.
לאחר שסידרנו את 4 הגלילים מפזרים מסביב את רצועות הבצל ואת פרוסות הבטטה והשום.
מערבבים את כל מרכיבי הרוטב בקערה קטנה ויוצקים מעל.
מכניסים לתנור שחומם ל-200 מעלות עד להשחמה.
מדי פעם יוצקים מנוזלי הרוטב על חזה העוף.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0