המתכון הזה נוצר עבור 4 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מטגנים את הבצל בשמן זית כמה דקות, עד להזהבה ומערבבים מדי פעם.
מוסיפים את העגבניות הקצוצות ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש, מתבלים במלח ופלפל.
מכסים את הסיר ומבשלים כ-20 דקות עד שהעגניות מצטמצמות.
פורסים אותם לפורסות אלכסוניות בעובי חצי ס"מ.
מחממים שמן במחבת ומטגנים את הפרוסות עד שהן מזהיבות מכל צד.
מניחים את החצילים המטוגנים על נייר סופג.
מערבבים יחד את כל חומרי המלית, טועמים ומתקנים את התיבול אם יש צורך.
מורחים על כל פרוסת חצילים בערך כף מלית ומגלגלים אותה לגלילה.
מכאן ניתן להמשיך את המתכון לאפיה או טיגון.
מטגנים את הגלילות כמה דקות במחבת משומנת קלות, רק עד שהגבינה שבתוכן מתחממת ונמסה כמעט.
מעבירים אותן לצלחת הגשה ויוצקים מעל את הרוטב, מגישים חם או קר, לפי הטעם.
אם בוחרים לאפות: מחממים את התנור לחום בינוני, 180 מעלות תלוי בתנור.
מניחים את החצילים בתבנית אפייה ויוצקים עליהם את הרוטב ואופים כ-20 דקות. מגישים חם.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0