המתכון הזה נוצר עבור 10 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
טוחנים יחד את כל חומרי המלית במעבד מזון עד לקבלת עיסה חלקה.
לוקחים כף מהעיסה ומורחים על כל פרוסת חזה עוף. מגלגלים באופן הדוק ככל האפשר ומחזקים ב-2-3 קיסמים.
שמים בקערה אחת את הביצה הטרופה ובקערה אחרת את פירורי הלחם מעורבבים עם הקמח. טובלים כל גליל בביצה תחילה ואחר כך בתערובת פירורי הלחם והקמח.
מחממים את השמן במחבת גדולה ומניחים את הגלילים בשמן החם. כאשר פירורי הלחם מתחילים להשחים מלמטה, מנמיכים את הלהבה וממשיכים לטגן כמה דקות. הופכים את הגלילים וממשיכים לטגן (הטיגון מעט יותר ארוך מטיגון שניצלים רגילים).
להכנת הרוטב, מחממים את שמן הזית בסיר קטן ומוסיפים את הבצל הקצוץ. כאשר הוא מתחיל להזהיב, מוסיפים את השום, מערבבים דקה, מוסיפים את העגבנייה וממשיכים לטגן תוך ערבוב עוד כ-2 דקות.
מוסיפים את כל שאר החומרים וממשיכים לבשל על להבה נמוכה עוד כ-3 דקות.
מניחים במרכז כל צלחת גליל אחד, ועליו כף גדושה מן הרוטב.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0