המתכון הזה נוצר עבור 10 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
לשים בצק חלק וגמיש מכל המצרכים, עוטפים אותו בניילון נצמד ומשהים כ-30 דק'.
מחממים תנור ל-200 מעלות, משמנים תבנית במעט מרגרינה ומרפדים בנייר אפייה.
מחלקים את הבצק ל-4-5 חלקים ומרדדים כל חלק לעלה מלבני דק מאוד, כאורך תבנית האפייה.
מברישים כל עלה במעט מרגרינה מומסת ומשטחים בעזרת מרית או סכין ארוכה כמות שווה ואחידה של ממרח תמרים (בעובי, כפי שמורחים חמאה בכמות נדיבה על לחם).
מפזרים מעל ממרח התמרים את המשמשים והאגוזים ומגלגלים כל עלה לגלילה. *ניתן להמיר את האגוזים לאגוזי לוז. לתשומת לבך, החלפת הרכיב יכולה לשנות את הערכים התזונתיים של המתכון.
מסדרים את הגלילות זו ליד זו בתבנית. מברישים את הגלילות במעט מרגרינה מומסת.
מנמיכים את חום התנור ואופים בחום של 180 מעלות עד להזהבה קלה.
מיד, בעוד הגלילות חמות, פורסים אותן לפרוסות אלכסוניות. מצננים היטב.
לפני ההגשה אפשר לפזר מעט אבקת סוכר.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0