המתכון הזה נוצר עבור 10 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
קוצצים את הבצל ומטגנים אותו במחבת עם מעט שמן.
מוסיפים את הבשר הטחון למחבת, מפוררים בעזרת כף עץ ומטגנים מעט. מוסיפים את שאר המרכיבים.
ממלאים את שוק הטלה, מלפפים את הנתח עם חוט קשירה לכל אורכו וקושרים כדי שלא יפתח במהלך האפייה.
קוצצים את עלי הטימין והרוזמרין לקערה ומוסיפים מעט מלח ופלפל שחור לפי הטעם. מוסיפים לקערה את שמן הזית, הסילאן והסויה ומערבבים היטב.
מניחים את שוק הטלה הממולא בתבנית שכוסתה בנייר אפיה, שופכים על השוק את המרינדה ומעסים היטב את הנתח.
עוטפים את התבנית בנייר כסף ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות ל- 40 דקות.
מנמיכים את הטמפרטורה לחום של 160 מעלות וממשיכים באפייה עוד כשעה וחצי.
מסירים את נייר הכסף מהתבנית וממשיכים באפייה נוספת להשחמת הנתח לעוד 30 דקות.
טיפ - במהלך הצלייה בתנור מומלץ מדי פעם לזוגג עם כף את המרינדה שבתבנית על גבי השוק.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 1