המתכון הזה נוצר עבור 15 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מכניסים לסיר את כל החומרים בסיר ומוסיפים מים. מבשלים כ-90 דקות על אש קטנה. מסננים ושומרים בצד את הגזרים ואת הבצלים.
טועמים את הציר ומתקנים תיבול בהוספת מלח, פלפל וסוכר.
טוחנים במטחנת בשר את פילה הדגים עם הבצל והגזר המבושלים.
לשים היטב כ-10 דקות לשחרור החלבון שבדג.
מוסיפים את החומרים הבאים: אבקת שקדים, קמח מצה, ביצים, מלח, פלפל וסוכר. ממשיכים ללוש לתערובת אחידה.
מניחים בקערה ומכסים. ומשאירים במקרר לכ-4 שעות. אפשר לכל הלילה.
שופכים את הציר המסונן לסיר רחב, ומרתיחים. יוצרים מעיסת הדג קציצות שטוחות. מחליקים לתוך הציר ומניחים זו בצד זו. מכסים חלקית ומבשלים על סף רתיחה במשך כ-60 דקות.
מסירים מהאש ונותנים לקציצות להתקרר בתוך הציר. מוציאים את הקציצות מהסיר ומסדרים בכלי עם מכסה. מסננים את הציר ומאפסנים בנפרד.
את הגזרים פורסים לעיגולים ומניחים על הקציצות.
מגישים קר עם כף של ציר קרוש, ומעט חזרת.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0