המתכון הזה נוצר עבור 6 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מחממים את התנור לחום גבוה (200 מעלות). משמנים בכף חמאה תבנית חסינת חום בגודל בינוני.
קולפים את תפוחי האדמה והבטטות ופורסים אותם לעיגולים דקיקים (בעובי כ-1 מ"מ).
מחממים את השמנת עם אגוז המוסקט בסיר בינוני ומביאים לרתיחה. מתבלים במלח ופלפל (מומלץ פלפל שחור גרוס).
מסדרים את פרוסות הבטטות ותפוחי האדמה, כשהן חופפות זו לזו (כמו רעפים) ולסירוגין, פעם שורה כתומה ופעם שורה לבנה (המשקיענים יכולים לסדר את הפרוסות לסירוגין).
יוצקים מעל את השמנת החמה ואופים 45 דקות, או עד שהפרוסות מתרככות. בתיאבון!
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0