המתכון הזה נוצר עבור 8 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
משרים את פרוסות תפוחי האדמה במים קרים למשך 10 דקות.
מוציאים את הפרוסות מהמים ומייבשים אותן היטב עם מגבת או מגבת נייר.
משמנים תבנית חרס או פיירקס עמוקה עם קוביית חמאה. ניתן להמיר אותה במרגרינה. לתשומת לבך, החלפת הרכיב יכולה לשנות את הערכים התזונתיים של המתכון).
שופכים את פרוסות תפוחי האדמה בתבנית ומוסיפים להן שום, מלח, פלפל ורוזמרין.
מערבבים כך שכל הפרוסות תהיינה מצופות בתבלינים, ומסדרים אותן בתבנית בצורה שטוחה.
שופכים מעל את השמנת המתוקה (עד לגובה מחצית מתפוחי האדמה).
מפזרים מעל גבינה צהובה כגון גבינת צ'דר או גבינת גרוייר מגורדת ואת הפטרוזיליה.
אופים בתנור שחומם מראש ל- 175 מעלות למשך 40 דקות .
מוציאים מהתנור, חותכים לריבועים ומגישים חם.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0