ניתן להשתמש בשתי תצורות דג: 1. טרי חתוך לשלושה חלקים: ראש, אמצע וזנב. 2. פילה מוכן קפוא ללא קוצים מהמקררים בסופר.
ניתן להשתמש בנסיכת הנילוס במקום המושט. לתשומת לבך, החלפת הרכיב יכולה לשנות את הערכים התזונתיים של המתכון.
שלב 2
0 דקות
במידה והחלטתם להשתמש בדג הקפוא, צריך להפשיר ולשטוף אותו היטב במים מחתיכות הקרח.
שלב 3
0 דקות
דג זה מגיע רק כשהוא קפוא מהמקררים בסופר. הדג מגיע בפילה גדול, או ברצועות עבות.
שלב 4
0 דקות
בכל מקרה, חותכים את הדג לחתיכות מלבניות - הגודל המומלץ הוא 5*8 ס"מ, לא יותר מזה.
שלב 5
0 דקות
מומלץ לחתוך מהדג את השכבה החומה שיש מעליו עם סכין עוד כשהוא קפוא.
שלב 6
0 דקות
לאחר מכן, מעסים אותו עם טיפה מיץ לימון ע"מ שלא ידיף ריח חזק.
שלב 7
0 דקות
מסדרים שכבה של פרוסות תפו"א בתחתית הסיר.
שלב 8
0 דקות
מניחים מעל התפו"א את הפלפלים ושיני השום.
שלב 9
0 דקות
מפזרים מעל את התבלינים: מרק עוף, מלח, פפריקה, ותבלין לדג.
שלב 10
0 דקות
מכסים את הכל עם הכוסברה הקצוצה.
שלב 11
0 דקות
יוצקים את השמן.
שלב 12
0 דקות
ממלאים את הסיר במים רותחים, לא יותר משלוש כוסות.
שלב 13
0 דקות
שמים את הסיר על אש גבוהה לרתיחה במשך 10 דקות.
שלב 14
0 דקות
מנמיכים את הלהבה לאש נמוכה.
שלב 15
0 דקות
מוסיפים את חתיכות הדג אחד-אחד לתוך הסיר, תוך פינוי מקום כך שהדג ייגע בתחתית הסיר.
שלב 16
0 דקות
משאירים את הסיר סגור למשך חצי שעה.
שלב 17
0 דקות
מרימים את המכסה כדי לצמצם את הרוטב, ומבשלים עם סיר פתוח למשך 30-60 דקות בהתאם לגובה הרוטב.
שלב 18
0 דקות
מידי עשר דקות רצוי ליצוק עם כף רוטב על החלק החשוף של הדגים, ע"מ שיקבלו צבע וטעם.
בתיאבון!
שלב 1
מתוך
18
ניתן להשתמש בשתי תצורות דג: 1. טרי חתוך לשלושה חלקים: ראש, אמצע וזנב. 2. פילה מוכן קפוא ללא קוצים מהמקררים בסופר.
ניתן להשתמש בנסיכת הנילוס במקום המושט. לתשומת לבך, החלפת הרכיב יכולה לשנות את הערכים התזונתיים של המתכון.
שלב 2
מתוך
18
במידה והחלטתם להשתמש בדג הקפוא, צריך להפשיר ולשטוף אותו היטב במים מחתיכות הקרח.
שלב 3
מתוך
18
דג זה מגיע רק כשהוא קפוא מהמקררים בסופר. הדג מגיע בפילה גדול, או ברצועות עבות.
שלב 4
מתוך
18
בכל מקרה, חותכים את הדג לחתיכות מלבניות - הגודל המומלץ הוא 5*8 ס"מ, לא יותר מזה.
שלב 5
מתוך
18
מומלץ לחתוך מהדג את השכבה החומה שיש מעליו עם סכין עוד כשהוא קפוא.
שלב 6
מתוך
18
לאחר מכן, מעסים אותו עם טיפה מיץ לימון ע"מ שלא ידיף ריח חזק.
שלב 7
מתוך
18
מסדרים שכבה של פרוסות תפו"א בתחתית הסיר.
שלב 8
מתוך
18
מניחים מעל התפו"א את הפלפלים ושיני השום.
שלב 9
מתוך
18
מפזרים מעל את התבלינים: מרק עוף, מלח, פפריקה, ותבלין לדג.
שלב 10
מתוך
18
מכסים את הכל עם הכוסברה הקצוצה.
שלב 11
מתוך
18
יוצקים את השמן.
שלב 12
מתוך
18
ממלאים את הסיר במים רותחים, לא יותר משלוש כוסות.
שלב 13
מתוך
18
שמים את הסיר על אש גבוהה לרתיחה במשך 10 דקות.
שלב 14
מתוך
18
מנמיכים את הלהבה לאש נמוכה.
שלב 15
מתוך
18
מוסיפים את חתיכות הדג אחד-אחד לתוך הסיר, תוך פינוי מקום כך שהדג ייגע בתחתית הסיר.
שלב 16
מתוך
18
משאירים את הסיר סגור למשך חצי שעה.
שלב 17
מתוך
18
מרימים את המכסה כדי לצמצם את הרוטב, ומבשלים עם סיר פתוח למשך 30-60 דקות בהתאם לגובה הרוטב.
שלב 18
מתוך
18
מידי עשר דקות רצוי ליצוק עם כף רוטב על החלק החשוף של הדגים, ע"מ שיקבלו צבע וטעם.
בתיאבון!
מתכון כ-PDF
לשתף עם חברים
הסכמה לכניסה לאתר חיצוני
לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.
הערות 0