המתכון הזה נוצר עבור 4 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מטפטפים מעט מיץ לימון משני צדי הדג, מפזרים מעט מלח ומשהים כחצי שעה.
מרסקים במעבד מזון את הפטרוזיליה, השמן, המים, מיץ הלימון, המלח והפלפל.
קולפים את תפוחי האדמה, הגזר, הלפת והסלרי וחותכים את הירקות לקוביות בגודל 1.5 ס"מ על 1.5 ס"מ. שוטפים היטב את הכרישה ופורסים לפרוסות בעובי 1 ס"מ.
מחממים את התנור ל-180 מעלות.
מרתיחים את המים עם אבקת המרק ומוסיפים את קוביות תפוחי האדמה. מבשלים עשר דקות.
מוסיפים את שאר ירקות השורש החתוכים לקוביות ומבשלים יחד עוד חמש דקות.
מוסיפים את פרוסות הכרישה ומבשלים עוד חמש דקות.
בעוד הירקות מתבשלים, חותכים את הדג למנות ומניחים בתבנית משומנת, אופים בתנור כשמונה דקות.
שמים כף גדושה רוטב פטרוזיליה על כל נתח דג וממשיכים לאפות עוד כחמש דקות, עד שהדג אפוי כראוי (אפשר לבדוק בעזרת מזלג).
מניחים את הדגים על צלחת הגשה מחוממת, בתוספת הירקות המבושלים. יוצקים מעט ממי בישול הירקות.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0