המתכון הזה נוצר עבור 4 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
בקערה שמים את שני סוגי הבשר ולשים לתערובת אחידה.
מוסיפים ביצה טרופה, כף רוטב סויה, כפית ג'ינג'ר ושלוש כפות פירורי לחם טריים.
מתבלים במלח ובפלפל לפי הטעם וצרים כדורים בגודל כפית.
יוצקים למחבת 3 כפות שמן ומטגנים את כדורי הבשר עד לסגירתם.
מעבירים את הכדורים למגש עם נייר סופג.
הכנת הרוטב: באותה המחבת מטגנים את הבצל הקצוץ עד שנהיה שקוף ואז מוסיפים את ה'גינג'ר המגורר.
מוסיפים את קוביות הגמבה, מערבבים ומבשלים עוד מספר דקות.
מסננים את מיץ האננס ושומרים כוס אחת של הנוזל.
מוסיפים לנוזל האננס חומץ, סוכר וקורנפלור ומערבבים היטב.
מוסיפים למחבת את נוזל האננס המתובל ומבשלים עוד מספר דקות עד להתעבות הרוטב.
טועמים את הרוטב ומתקנים תיבול.
מוסיפים לרוטב את כדורי הבשר המטוגנים ואת כוס קוביות האננס ללא המיץ ומבשלים עוד 5 דקות.
להכנת האורז: בוררים את האורז ומעבירים לסיר.
מכסים במים ורוחצים את האורז ומשפשפים אותו בין הידיים. מחליפים את המים. חוזרים על הפעולה עד שמי השטיפה נקיים.
מסננים את האורז, מעבירים לסיר ומוסיפים 3 כוסות מים.
מבשלים על אש גבוהה עד לרתיחה. ממשיכים לבשל עד שרואים על פני השטח מעין חורים.
מכסים את הסיר, מנמיכים את האש ומבשלים עוד 10 דקות.
מכבים את האש ומניחים ל-10 דקות מנוחה.
בזמן הבישול לא בוחשים את האורז. לפני ההגשה מפרידים את גרגירי האורז במזלג בעדינות.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0