המתכון הזה נוצר עבור 6 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מחממים חלב על האש עד לנקודת רתיחה.
מוסיפים את המרגרינה, הסוכר, ואבקת הפירה אינסטנט.
מערבבים ומניחים להתקרר מעט.
ממיסים ב - 120 מ"ל מים חמימים את השמרים, מערבבים עד שהם נמסים.
מוסיפים את המים והשמרים לתערובת החלב (שצריכה להיות חמימה, לא חמה) ומערבבים.
מוסיפים את הביצים הטרופות.
מערבבים את הקמח עם אבקת האפייה והמלח, ומכניסים אותו בהדרגה לתערובת תוך ערבוב עד שמתקבל בצק רך ונעים.
מתחילים עם שש וחצי כוסות קמח, ומוסיפים את החצי הנוסף רק אם העיסה דביקה. חשוב מאד לשמור שיהיה בצק רך ולא קשה ודחוס.
מקמחים משטח עבודה ומרדדים עליו כל פעם חלק מהבצק לעובי של בערך חצי ס"מ.
קורצים מהבצק עיגולים בגודל הרצוי. בארה"ב יש מכשיר מיוחד שעושה צורה של דונאטס עם החור באמצע, אבל אם אין אז פשוט משתמשים בכוס, ואח"כ בעזרת פקק של בקבוק משקה קל, עושים חור במרכז העיגול. מתקבלת צורת בייגלה.
את הלב שהוצאנו ממרכז העיגול אפשר להשאיר כמות שהו, ולטגן אחר כך יחד עם הדונאטס, מתקבלים מן כדורי-לביבה קטנים וטעימים. או שאפשר להחזיר אותם לבצק, ללוש יחד, ולרדד שוב כדי לקרוץ מהם דונאטס עם חור באמצע.
מרפדים מגש גדול בנייר אפיה ומניחים עליו את הדונאטס, מכסים במגבת ומניחים להתפחה עד שהנפח מוכפל.
מחממים סיר עם שמן לטיגון עמוק, ומטגנים את הדונאטס עד להזהבה משני הצדדים.
מוציאים לצלחת מרופדת במגבות נייר לספיגת עודפי השמן.
מכניסים כוס סוכר לשקית ניילון, וטובלים כל דונאט - בעודו חם - בתערובת הסוכר על ידי שקשוק השקית עד שכל הדונאט מצופה בסוכר.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0