המתכון הזה נוצר עבור 4 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מחממים תנור ל-200 מעלות.
על תבנית עם נייר אפייה מורחים שמן זית ומפזרים מלח. מניחים את הדלוריות, צד חתוך כלפי מטה, על נייר האפייה.
אופים 40-50 דקות, או עד שהדלוריות רכות.
כשהדלוריות התקררו מעט, מרוקנים אותן עם כף (לא לגמרי) שיהיה מקום לתבשיל הפתיתים.
מוסיפים לסיר בגודל בינוני את השמן ובצל, שום, כמון, וגזר מגורר. מטגנים יחד 3-4 דקות.
מוסיפים את הפתיתים וקולים היטב 2 דקות.
מוסיפים את הדלעת, צימוקים, קינמון ומים. מערבבים היטב. מוסיפים את המלח והפלפל השחור ומביאים לרתיחה. המים צריכים להיות מלוחים.
מכסים את הסיר ומבשלים מעל להבה נמוכה 15-20 דקות, עד שהפתיתים התבשלו לחלוטין והדלעת התרככה. מדי פעם פותחים את המכסה ומערבבים היטב בתחתית שלא ידבק לסיר.
מכבים את הלהבה ונותנים לסיר לעמוד עוד 3-4 דקות.
מסירים את המכסה ומגישים, יחד עם עשבי תיבול טריים קצוצים כמו כוסברה, פטרוזיליה או בצל ירוק. ניתן לעטר גם בגרגרי רימונים להגשה חגיגית.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0