המתכון הזה נוצר עבור 4 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
שמים את הקוסקוס והמרק בקערה, מערבבים ומכסים.
מחממים את השמן במחבת ומזהיבים בו את הבצל.
מוסיפים סלרי, גזר ושום, וממשיכים לאדות עוד חמש דקות.
מוסיפים את הפטריות, התירס והשמיר, וממשיכים לאדות עד שהפטריות מפרישות את נוזליהן.
מפוררים את הקוסקוס שבקערה, מערבבים לתוך התערובת שבסיר ומסירים מהאש. מתבלים במלח ופלפל, טועמים ומצננים מעט.
מסירים בסכין חדה את השליש העליון של הדלעת (שומרים את ה-"כובע" שנוצר, הוא יכסה את הדלעת בעת האפייה). נפטרים מהזרעים והקרומים שבתוך הדלעת. מורחים את פנים הדלעת במעט שמן זית וזורים מלח גס.
מערבבים לתוך תערובת הירקות את הביצה, וממלאים את הדלעת בתערובת. התערובת צריכה להגיע עד שפת הדלעת. סוגרים בשליש העליון של הדלעת.
מניחים בתבנית (אין צורך לשמן), ואופים שעה וחצי בחום של 180 מעלות.
אחרי שעה וחצי מסירים את מכסה הדלעת, מגבירים את חום התנור ל-230 וממשיכים לאפות עד שקליפת הדלעת משחימה מעט. אם רוצים, אפשר לפזר מעל המילוי תערובת של פירורי לחם ופרמז'ן, ולאפות עד שמשחים.
מגישים את הדלעת בשלמותה לשולחן (גם הכובע שהסרנו טעים!), חותכים לרבעים, או לשישיות ומגישים לכל סועד פלח דלעת ממולא. בתיאבון!
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0