המתכון הזה נוצר עבור 12 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
במיקסר עם וו לישה מעבדים קמח שמרים, סוכר ומים כ-2 דק' במהירות איטית. מוסיפים ביצים, חמאה ומלח ומערבלים כ-10 דק' במהירות בינונית עד לקבלת בצק רך ומעט דביק.
מניחים את הבצק בקערה נקייה, מקמחים קלות, מכסים במגבת לחה ומשהים מחוץ למקרר (כחצי שעה בקיץ או כ-45 דק' בחורף).
מוציאים את הבצק מהקערה ולוחצים עליו מעט בכפות הידיים, על מנת להוריד ממנו נפח. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה.
במיקסר עם וו לישה מעבדים חמאה וקמח עד לקבלת תערובת אחידה. מניחים את התערובת על נייר אפייה, מכסים בנייר אפייה נוסף ומרדדים בעזרת מערוך לריבוע בגודל 20 ס"מ. מעבירים למקרר להתייצבות.
מרדדים את הבצק על משטח מקומח למלבן בגודל 20*30 ס"מ. מניחים על 2/3 ממנו את ריבוע החמאה, כך שנותר 1/3 בצק ללא חמאה. מקפלים את 1/3 הבצק ללא החמאה על גבי הבצק עם החמאה. מקפלים מהצד השני את 1/3 הבצק עם החמאה ומרדדים עד לקבלת מלבן בגודל 10* 20 ס"מ. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לחצי שעה.
מקפלים פעמיים נוספות: מרדדים ומקפלים את הבצק על משטח מקומח באותו האופן (למעט הוספת החמאה). מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה.
מוציאים את הבצק מהמקרר, חוזרים על פעולת הרידוד והקיפול בשלישית, עוטפים ומעבירים למקרר ל-6 שעות או ללילה.
מערבבים את חומרי המלית עד לקבלת תערובת אחידה.
מרדדים את הבצק על גבי משטח מקומח למלבן בגודל 30*40 ס"מ. חוצים את עלה הבצק ל-12 ריבועים (כל ריבוע יהיה למאפה ולכן ניתן לגוון את גודל הריבועים).
מניחים כפית גדושה מן המלית, מפזרים קוביות אננס ומקפלים לצורת מעטפה.
מסדרים בתבנית מרופדת בנייר אפייה במרווחים של 3 ס"מ בין מאפה למאפה.
מכסים במגבת ומתפיחים כחצי שעה. מברישים בביצה טרופה.
אופים בתנור שחומם מראש ל-175 מעלות 18-15 דקות עד להזהבה קלה.
מפדרים באבקת סוכר ומגישים מיד.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0