המתכון הזה נוצר עבור 12 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
להכנת החצילים והבשר - מערבבים בקערה את הבשר טחון, בצל קצוץ, פטרוזיליה, סלרי, מלח ופלפל, כורכום, כמון ושמן ולשים היטב. קורצים כדורים מהעיסה, משטחים אותם, וממקמים אותם בין שתי פרוסות חצאי החצילים.
מכינים שתי קערות: קערה אחת עם קמח, כפית פפריקה ומעט פלפל ומלח. וקערית שנייה עם 4 ביצים טרופות, שן שום, שליש כוס מים, מעט כמון, מלח ופלפל שחור - וטורפים היטב.
מכינים מחבת עם שמן עמוק וחם מאוד.
עוטפים כל סנדוויץ' של זוג חצילים ומלית בשר בתערובת הקמח, מעבירים לתערובת הביצה, ומכניסים לשמן החם.
מוציאים את החצילים המטוגנים ומסדרים בתבנית.
להכנת הרוטב - במחבת עם שמן מטגנים את הבצל עד שקיפות.
מוסיפים את העגבניות שריסקנו ואת תכולת רסק העגבניות.
מוסיפים 1/2 כוס מים ואת שאר התבלינים ומביאים את הרוטב לרתיחה.
יוצקים את הרוטב מעל החצילים שבתבנית.
מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, למשך 40 דקות. אופים בהתחלה עם נייר כסף, ורק בסוף מסירים להשחמה קלה. בתיאבון!
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0