המתכון הזה נוצר עבור 2 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
קולפים את תפוחי האדמה, חוצים לאורכם. מבשלים במי מלח רותחים עד שהם רכים, אבל לא מתפוררים (כעשרים דקות).
מסננים ומחזירים לסיר ללא מים. מקפיצים כך, ללא מים, על האש במשך דקה או שתיים, כדי לתת למקסימום נוזלים להתאדות.
מסירים מהאש ומעבירים לקערה. מועכים במועך תפוחי אדמה (לא במעבד מזון! זה הורס את הפירה!), ואם אין מועך, אז במזלג. זה בסדר אם יש קצת גושים.
מוסיפים את החמאה בקוביות קטנות, וממשיכים למעוך לפירה חלק.
מוסיפים חלב וטורפים חצי דקה במטרפה. מתבלים במלח ופלפל ומגישים מיד. בתיאבון!
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0