המתכון הזה נוצר עבור 6 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
נשטוף היטב את העוף, נכניס לסיר גדול עם מים ונבשל אותו בישול מלא.
נחמם שמן קנולה בסיר ונטגן את הבצל הקצוץ עם 3 כפות סוכר, עד שיהפוך לשקוף.
נניח את האגוזים בתבנית ונקלה אותם קלות בתנור.
כשהעוף מבושל, נחלץ ממנו את כל בשר העוף ונקצוץ היטב. את התערובת נעביר לקערה גדולה. נוסיף לקערה את הבצל עם כל הנוזלים שניגרו במחבת ואת האגוזים שקלינו.
נקצוץ את הצימוקים והשזיפים ונוסיף לקערה.
נוסיף את כל התבלינים ונערבב היטב. נתקן את הטעם תוך כדי עד שהתערובת לטעמנו.
נוציא מהמקרר את עלי הפילו. נעביר את העלים לתוך מגבת ונדאג לכסות במגבת תוך כדי עבודה, כדי למנוע התייבשות.
ניצוק לקערה קטנה שמן ונבריש בו את העלה הראשון, עליו נניח עלה נוסף.
נניח מנה גדושה של מלית העוף במרכז העלה.
נאסוף את העלים ונהדק במרכז (כמו שקית או מתנה).
נבריש בשמן את העלה מבחוץ.
נאפה בחום של 190 מעלות עד להזהבה.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0