המתכון הזה נוצר עבור 12 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
שמים בקערה את הקמח, שמרים, סוכר ומלח, ומערבבים.
מוסיפים את המים והשמן (אם משתמשים בשמרים טריים, מומלץ להמיס אותם במים פושרים עם המלח, ולהוסיף לקמח).
לשים את הבצק עד לקבלת בצק חלק, גמיש ומעט מאוד דביק.
משמנים מעט את הידיים, ומורחים את הבצק מכל צדדיו כך שהוא נמצא בקערה מעט משומנת.
מכסים את הקערה בניילון נצמד, ומניחים מעל מגבת לחה סוגרים הכל ביחד עם שקית ניילון, ומניחים להתפחה של כ-40 דקות.
לאחר 40 דק' הבצק הכפיל את נפחו ואפילו ניתן להריח את הבצק מבעד לעטיפה.
קורצים כדורים יפים מהבצק, ומגלגלים מעט לצדדים, כך שתיווצר צורת לחמנייה מאורכת.
מכווצים מעט בקצות הלחמנייה משני צדדיה, ומקבלים את הצורה הקלאסית של הפריקסה.
מניחים על תבנית, ומכסים בניילון נצמד ומגבת, להתפחה נוספת של 30-40 דקות.
בינתיים יוצקים לסיר עמוק בקבוק ליטר שמן.
מחממים עד שנוצרות בועות קטנות מסביב לכף עץ.
מנמיכים את האש לבינוני. מטגנים ראשית את הצד שנמצא כלפי מעלה - היבש, עד שהוא מקבל קצת צבע זהוב והופכים צד. בערך 3-2 דקות כל צד.
מניחים לצינון על נייר סופג.
פורסים את הפריקסה לאורכו, וממלאים בכל טוב. בתיאבון!
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0