חוצים את החבושים לאורך בסכין קטנה וחדה. מסירים מכל חצי את הליבה (לא זורקים אותה).
שלב 2
0 דקות
שמים את ליבות החבושים בסיר רחב. מעליהן מניחים את החבושים עם הצד החתוך כלפי מעלה.
שלב 3
0 דקות
מפזרים מעל את הסוכר, הציפורן והקינמון ויוצקים את המים.
שלב 4
0 דקות
מכסים ומבשלים על אש קטנה, עד שהחבושים מתרככים, ומחליפים את צבעם לכתום-ורוד (כ-60 דקות).
שלב 5
0 דקות
שולים את החבושים בכף מחוררת, ומניחים בקערת הגשה שטוחה.
שלב 6
0 דקות
סוחטים לתוך הסיר עם הסירופ את חצי מיץ הלימון, ומרתיחים עד שהסירופ מסמיך מעט (כ-5 דקות).
שלב 7
0 דקות
מסירים מהאש, מסננים את הסירופ מתבלינים וחרצנים, ונותנים לו להצטנן מעט.
שלב 8
0 דקות
יוצקים את הסירופ על החבושים, ושומרים במקרר לארבע שעות לפחות.
שלב 9
1 דקות
להגשה, מניחים במרכז כל חצי חבוש כף גדושה של יוגורט, ומפזרים מעל פיסטוקים קצוצים.
בתיאבון!
*ניתן להמיר את מקל הקינמון ב-1/4 כפית קינמון טחון. לתשומת לבך, החלפת הרכיב יכולה לשנות את הערכים התזונתיים של המתכון.
שלב 1
מתוך
9
חוצים את החבושים לאורך בסכין קטנה וחדה. מסירים מכל חצי את הליבה (לא זורקים אותה).
שלב 2
מתוך
9
שמים את ליבות החבושים בסיר רחב. מעליהן מניחים את החבושים עם הצד החתוך כלפי מעלה.
שלב 3
מתוך
9
מפזרים מעל את הסוכר, הציפורן והקינמון ויוצקים את המים.
שלב 4
מתוך
9
מכסים ומבשלים על אש קטנה, עד שהחבושים מתרככים, ומחליפים את צבעם לכתום-ורוד (כ-60 דקות).
שלב 5
מתוך
9
שולים את החבושים בכף מחוררת, ומניחים בקערת הגשה שטוחה.
שלב 6
מתוך
9
סוחטים לתוך הסיר עם הסירופ את חצי מיץ הלימון, ומרתיחים עד שהסירופ מסמיך מעט (כ-5 דקות).
שלב 7
מתוך
9
מסירים מהאש, מסננים את הסירופ מתבלינים וחרצנים, ונותנים לו להצטנן מעט.
שלב 8
מתוך
9
יוצקים את הסירופ על החבושים, ושומרים במקרר לארבע שעות לפחות.
שלב 9
מתוך
9
להגשה, מניחים במרכז כל חצי חבוש כף גדושה של יוגורט, ומפזרים מעל פיסטוקים קצוצים.
בתיאבון!
*ניתן להמיר את מקל הקינמון ב-1/4 כפית קינמון טחון. לתשומת לבך, החלפת הרכיב יכולה לשנות את הערכים התזונתיים של המתכון.
מתכון כ-PDF
לשתף עם חברים
הסכמה לכניסה לאתר חיצוני
לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.
הערות 0