מבשלים את גרגירי החומוס המושרים במשך כשעה, עד שהם רכים. בודקים בנגיסה. מפרידים כוס גרגירים ושומרים בצד.
שלב 2
0 דקות
מוציאים את גרגירי החומוס מהסיר אל מעבד מזון עם סכין מתכת. שומרים את הנוזלים בצד.
שלב 3
0 דקות
מוסיפים למעבד המזון את הטחינה, 1.5 כוסות ממי הבישול, 2 כפיות מלח, השום, המלח, הפלפל השחור והלימון. מרסקים במעבד המזון עד שכל הגרגירים נטחנו ונוצרה עיסה אחידה.
שלב 4
0 דקות
טועמים, מוסיפים מים אם רוצים עיסה חלקה יותר, ומתבלים במלח נוסף לפי הטעם.
שלב 5
0 דקות
רצוי להגיש מיד, כשהחומוס עוד חם.
שלב 6
0 דקות
מוסיפים למנות כמה מהתוספות, או את כולן: מזלפים מעט שמן זית ומיץ לימון, מפזרים שום כתוש, בוזקים זעתר וזרעי שומשום, ומפזרים את גרגירי החומוס המבושלים שנשמרו בצד.
שלב 7
0 דקות
מאכסנים במקרר, כי אפשר לאכול את החומוס גם כשהוא קר.
בתיאבון!
שלב 1
מתוך
7
מבשלים את גרגירי החומוס המושרים במשך כשעה, עד שהם רכים. בודקים בנגיסה. מפרידים כוס גרגירים ושומרים בצד.
שלב 2
מתוך
7
מוציאים את גרגירי החומוס מהסיר אל מעבד מזון עם סכין מתכת. שומרים את הנוזלים בצד.
שלב 3
מתוך
7
מוסיפים למעבד המזון את הטחינה, 1.5 כוסות ממי הבישול, 2 כפיות מלח, השום, המלח, הפלפל השחור והלימון. מרסקים במעבד המזון עד שכל הגרגירים נטחנו ונוצרה עיסה אחידה.
שלב 4
מתוך
7
טועמים, מוסיפים מים אם רוצים עיסה חלקה יותר, ומתבלים במלח נוסף לפי הטעם.
שלב 5
מתוך
7
רצוי להגיש מיד, כשהחומוס עוד חם.
שלב 6
מתוך
7
מוסיפים למנות כמה מהתוספות, או את כולן: מזלפים מעט שמן זית ומיץ לימון, מפזרים שום כתוש, בוזקים זעתר וזרעי שומשום, ומפזרים את גרגירי החומוס המבושלים שנשמרו בצד.
שלב 7
מתוך
7
מאכסנים במקרר, כי אפשר לאכול את החומוס גם כשהוא קר.
בתיאבון!
מתכון כ-PDF
לשתף עם חברים
הסכמה לכניסה לאתר חיצוני
לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.
הערות 0