המתכון הזה נוצר עבור 8 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
אם אתם משתמשים בגרגירי חומוס קפואים (לתשומת לבך, החלפת הרכיב יכולה לשנות את הערכים התזונתיים של המתכון), יש להפשירם מראש ולדלג על שלב הבישול במים, כלומר לעבור לשלב מעבד המזון. אם אתם משתמשים בגרגירים יבשים, יש להשרות את הגרגרים בהרבה מים לפחות 8 שעות (רצוי 24 שעות, ולהחליף את המים פעם אחת לפחות).
מעבירים את גרגירי החומוס עם המים לסיר, מביאים לרתיחה ומבשלים כ-60 דקות, עד שהגרגירים רכים ונמעכים בקלות באצבעות.
כשהגרגרים רכים, מסננים מהמים. מעבירים למעבד מזון. מוסיפים שיני שום, לימון, טחינה, כמון ומעט מלח, וטוחנים.
מוסיפים באיטיות מים. טועמים ומוסיפים מלח במידת הצורך.
אם המשחה סמיכה מדי, הוסיפו עוד מים תוך כדי טחינת התערובת. אל תשכחו לטעום שוב, ולהוסיף מלח וכמון במידת הצורך. בתיאבון!
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0