המתכון הזה נוצר עבור 16 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מחממים את התנור ל-200 מעלות. מרפדים את התבנית בנייר אפייה. משאירים שולי נייר רחבים, כך שאפשר יהיה להרים בקלות את המאפה מתוך התבנית כשהוא מוכן.
שמים את הגרנולה, הפקאנים השבורים וזרעי השומשום בקערה, ומערבבים היטב. מפוררים גושי גרנולה גדולים, אם יש.
מוסיפים את חמאת השקדים ואת סירופ המייפל. מערבבים בכף העץ הכול יחד היטב, עד שהחומרים היבשים מצופים לגמרי.
מוסיפים את הביצה הטרופה לתערובת, ושוב מערבבים היטב. מוודאים שכל הדגנים בתערובת מצופים בביצה.
שופכים את התערובת לתבנית המרופדת, ומשטחים אותה היטב בגב הכף. עובי התערובת יהיה כס"מ. בודקים שאין מרווחים או חורים.
מכניסים את התבנית לתנור החם, ואופים 30 דקות בדיוק.
מוציאים בזהירות את התבנית מהתנור. אוחזים בשולי נייר האפייה, מרימים את התערובת האפויה מתוך התבנית, ומניחים אותה על רשת. מניחים לה להצטנן לגמרי במשך שעתיים.
בעזרת הסכין, פורסים את המאפה לאצבעות ברוחב כ3 ס"מ. מסירים אותן בזהירות מנייר האפייה, ומעבירים לכלי אחסון. בתיאבון!
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0