מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות). מפזרים בשכבה אחת את שיבולת השועל והאגוזים על תבנית רחבה מרופדת בנייר אפייה, וקולים בתנור למשך כ-10 דקות. נזהרים לא לשרוף.
שלב 2
0 דקות
ממיסים בסיר גדול את החמאה, חמאת בוטנים, הדבש או הסילאן, וסוכר החום. מערבבים, ומרגע שמתחיל לבעבע, מערבבים כל הזמן ומוסיפים את התערובת הקלויה.
שלב 3
0 דקות
אחרי שהכל מעורבב ופחות או יותר אחיד, מורידים מהאש (זה עניין של דקה או שתיים). מוסיפים את החמוציות והפירות היבשים, ומערבבים שוב לפיזור אחיד.
שלב 4
0 דקות
מרפדים תבנית בגודל של 20*30 בנייר אפייה (דואגים שישארו שוליים בולטים של הנייר), שופכים פנימה את התערובת ודוחסים כמה שיותר (אפשר להניח נייר אפייה נוסף מעל, ולדחוס עם משהו שטוח. זהירות כי זה חם). מצננים.
שלב 5
0 דקות
לגאנש: קוצצים את השוקולד הלבן והמריר, ומפרידים לשתי קערות. מחממים את השמנת המתוקה בסיר קטן, עד לסף רתיחה. שופכים מחצית מכמות השמנת על השוקולד הלבן ומחצית על המריר, מחכים שתי דקות ומערבבים את השמנת עם השוקולד, עד להמסה מלאה (כל סוג שוקולד בנפרד!).
שלב 6
0 דקות
יוצקים את הגנאש השחור מעל התערובת הדחוסה בתבנית ומפזרים אותו בשכבה אחידה. מעליו שופכים את הגנאש הלבן, ועם קיסם עושים במרץ דוגמא של שיש.
שלב 7
0 דקות
מכניסים למקפיא לשעה-שעתיים, ולאחר מכן למקרר לשעתיים נוספות. לפני ההגשה מוציאים את ה"עוגה" מהתבנית ע"י משיכה בקצוות נייר האפייה, ועם סכין חד חותכים לריבועים בגודל הרצוי. מגישים קר.
שלב 1
מתוך
7
מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות). מפזרים בשכבה אחת את שיבולת השועל והאגוזים על תבנית רחבה מרופדת בנייר אפייה, וקולים בתנור למשך כ-10 דקות. נזהרים לא לשרוף.
שלב 2
מתוך
7
ממיסים בסיר גדול את החמאה, חמאת בוטנים, הדבש או הסילאן, וסוכר החום. מערבבים, ומרגע שמתחיל לבעבע, מערבבים כל הזמן ומוסיפים את התערובת הקלויה.
שלב 3
מתוך
7
אחרי שהכל מעורבב ופחות או יותר אחיד, מורידים מהאש (זה עניין של דקה או שתיים). מוסיפים את החמוציות והפירות היבשים, ומערבבים שוב לפיזור אחיד.
שלב 4
מתוך
7
מרפדים תבנית בגודל של 20*30 בנייר אפייה (דואגים שישארו שוליים בולטים של הנייר), שופכים פנימה את התערובת ודוחסים כמה שיותר (אפשר להניח נייר אפייה נוסף מעל, ולדחוס עם משהו שטוח. זהירות כי זה חם). מצננים.
שלב 5
מתוך
7
לגאנש: קוצצים את השוקולד הלבן והמריר, ומפרידים לשתי קערות. מחממים את השמנת המתוקה בסיר קטן, עד לסף רתיחה. שופכים מחצית מכמות השמנת על השוקולד הלבן ומחצית על המריר, מחכים שתי דקות ומערבבים את השמנת עם השוקולד, עד להמסה מלאה (כל סוג שוקולד בנפרד!).
שלב 6
מתוך
7
יוצקים את הגנאש השחור מעל התערובת הדחוסה בתבנית ומפזרים אותו בשכבה אחידה. מעליו שופכים את הגנאש הלבן, ועם קיסם עושים במרץ דוגמא של שיש.
שלב 7
מתוך
7
מכניסים למקפיא לשעה-שעתיים, ולאחר מכן למקרר לשעתיים נוספות. לפני ההגשה מוציאים את ה"עוגה" מהתבנית ע"י משיכה בקצוות נייר האפייה, ועם סכין חד חותכים לריבועים בגודל הרצוי. מגישים קר.
מתכון כ-PDF
לשתף עם חברים
הסכמה לכניסה לאתר חיצוני
לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.
הערות 0