המתכון הזה נוצר עבור 12 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות). מפזרים בשכבה אחת את שיבולת השועל והאגוזים על תבנית רחבה מרופדת בנייר אפייה, וקולים בתנור למשך כ-10 דקות. נזהרים לא לשרוף.
ממיסים בסיר גדול את החמאה, חמאת בוטנים, הדבש או הסילאן, וסוכר החום. מערבבים, ומרגע שמתחיל לבעבע, מערבבים כל הזמן ומוסיפים את התערובת הקלויה.
אחרי שהכל מעורבב ופחות או יותר אחיד, מורידים מהאש (זה עניין של דקה או שתיים). מוסיפים את החמוציות והפירות היבשים, ומערבבים שוב לפיזור אחיד.
מרפדים תבנית בגודל של 20*30 בנייר אפייה (דואגים שישארו שוליים בולטים של הנייר), שופכים פנימה את התערובת ודוחסים כמה שיותר (אפשר להניח נייר אפייה נוסף מעל, ולדחוס עם משהו שטוח. זהירות כי זה חם). מצננים.
לגאנש: קוצצים את השוקולד הלבן והמריר, ומפרידים לשתי קערות. מחממים את השמנת המתוקה בסיר קטן, עד לסף רתיחה. שופכים מחצית מכמות השמנת על השוקולד הלבן ומחצית על המריר, מחכים שתי דקות ומערבבים את השמנת עם השוקולד, עד להמסה מלאה (כל סוג שוקולד בנפרד!).
יוצקים את הגנאש השחור מעל התערובת הדחוסה בתבנית ומפזרים אותו בשכבה אחידה. מעליו שופכים את הגנאש הלבן, ועם קיסם עושים במרץ דוגמא של שיש.
מכניסים למקפיא לשעה-שעתיים, ולאחר מכן למקרר לשעתיים נוספות. לפני ההגשה מוציאים את ה"עוגה" מהתבנית ע"י משיכה בקצוות נייר האפייה, ועם סכין חד חותכים לריבועים בגודל הרצוי. מגישים קר.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0