המתכון הזה נוצר עבור 25 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מנפים את הקמח לתוך קערת מיקסר.
מוסיפים את יתר החומרים. מתחילים ללוש ומוסיפים מים עד שמתקבל בצק אחיד ונוקשה. מרקם הבצק צריך להיות כמרקם בצק סוכר – לא להתפתות ולהוסיף מים. במידה ועדיין לא נוצר בצק מוסיפים מעט מים, בכל פעם, עם כף.
מכסים את הבצק בניילון נצמד ומניחים בצד כ-15 דקות.
לאחר המנוחה מרדדים לעלה בעובי של 2 מ"מ וקורצים ממנו עיגולים בקוטר של כ-3-4 ס"מ.
מערבבים את הבשר והשומן, מוסיפים את הבצל המגורר ומערבבים. מוסיפים את המים הפושרים ורק אז מתבלים ומערבבים.
מניחים מעט ממלית הבשר במרכז העיגול ומרימים את שולי הבצק לסגירה בצורת קיפול מניפה (קיפול עוקב על קיפול). בסיום הקיפול מהדקים ויוצרים צוואר בקבוק מהודק היטב במרכז, עד שנוצר "גבעול" בצק קטן. אם נותר בצק לאחר ההידוק, קוטמים ומשאירים "צוואר קטן".
בסיום מעבירים למשטח מקומח.
מביאים מים לרתיחה בסיר גדול ומוסיפים את אבקת התיבול עוף.
כשהמים רותחים מוסיפים את החינקלי לסיר.
אחרי שהחינקלי צפים, נותנים רתיחה עדינה נוספת של כ-7 דקות.
אפשרויות הגשה - מעט ממי הבישול ושום כתוש ופלפל שחור גרוס/טחון מעל. במידה ונשארו חינקלי, ניתן לטגן אותם אחרי קירור עם פירורי לחם ובצל מטוגן.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0