המתכון הזה נוצר עבור 6 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
להכנת התחתית + שטרוייזל: בקערה שמים חמאה, קמח, ו-1/2 כוס סוכר לבן ו-1/2 כוס סוכר חום, ולשים עד לקבלת תערובת פירורית.
שומרים 10 בייגלה בצד לקישוט.
מרסקים לשברים את הבייגלה, מוסיפים ומערבבים עם תערובת הפירורים.
מוציאים 1/4 כמות לקערה, זה יהיה השטרוייזל שלנו, מכסים ושומרים במקרר.
מוסיפים ביצה ולשים, אך ורק עד לקבלת גושי בצק.
בתבנית 20*20, מרופדת בנייר אפייה משטחים את הבצק, אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות, חום עליון תחתון כ-20 דקות או עד להזהבה יפה.
מוציאים ומצננים (אפשר לזרז את התהליך גם במקפיא).
להכנת תערובת הגבינה: מערבבים בקערה גבינות, 1/2 כוס סוכר ואינסטנט פודינג בטעם בייגלה, עד לקבלת תערובת חלקה. מוסיפים 2 ביצים וטורפים היטב.
יוצקים מעל תחתית הבצק שהצטננה לחלוטין, מעל מפזרים את השטרוייזל ומסדרים בייגלה לקישוט.
מנמיכים ל-160 מעלות ואופים כ-50 דקות עד שהחלק העליון והשוליים יציבים, היא מעט רוטטת וזה בסדר. מצננים מעט ומעבירים לקירור ללילה.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 1