מנפים קמח לקערת מיקסר, מוסיפים את השמרים ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים שמן, ביצים, סוכר ומלח. מערבלים עם וו לישה במהירות נמוכה עד שהבצק מתאחד.
שלב 2
10 דקות
להוסיף מים לאט לאט, עד שהבצק נפרד מהדפנות. אם הבצק דביק להוסיף קמח. מערבלים כ-10 דקות עד קבלת בצק גמיש ומבריק.
שלב 3
0 דקות
מכדררים את הבצק לכדור עגול וחלק, לפזר מעליו קמח, להניח בקערה גדולה במקום חמים ולכסות במגבת. מתפיחים כשעה וחצי, או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
שלב 4
15 דקות
מוציאים מהבצק אוויר, מכדררים לכדור חלק ומתפיחים עוד 15 דקות (לא חייבים, אפשר לדלג שלב).
שלב 5
0 דקות
מחלקים את הבצק לשלושה כדורים (כך שיהיו שלוש חלות).
שלב 6
0 דקות
מחלקים כל כדור לשלוש חתיכות שוות ויוצרים מכל חתיכה נקניק ארוך, מחברים את שלושת הנקניקים וקולעים צמה.
מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ואופים כ-30 דקות. החלה מוכנה כשדופקים על התחתית ושומעים קול חלול.
שלב 1
מתוך
9
מנפים קמח לקערת מיקסר, מוסיפים את השמרים ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים שמן, ביצים, סוכר ומלח. מערבלים עם וו לישה במהירות נמוכה עד שהבצק מתאחד.
שלב 2
מתוך
9
להוסיף מים לאט לאט, עד שהבצק נפרד מהדפנות. אם הבצק דביק להוסיף קמח. מערבלים כ-10 דקות עד קבלת בצק גמיש ומבריק.
שלב 3
מתוך
9
מכדררים את הבצק לכדור עגול וחלק, לפזר מעליו קמח, להניח בקערה גדולה במקום חמים ולכסות במגבת. מתפיחים כשעה וחצי, או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
שלב 4
מתוך
9
מוציאים מהבצק אוויר, מכדררים לכדור חלק ומתפיחים עוד 15 דקות (לא חייבים, אפשר לדלג שלב).
שלב 5
מתוך
9
מחלקים את הבצק לשלושה כדורים (כך שיהיו שלוש חלות).
שלב 6
מתוך
9
מחלקים כל כדור לשלוש חתיכות שוות ויוצרים מכל חתיכה נקניק ארוך, מחברים את שלושת הנקניקים וקולעים צמה.
הערות 0