שמים קמח בקערת לישה, ומערבבים לתוכו את השמרית. מוסיפים את שאר החומרים, ולשים כ-7-10 דק' במהירות בינונית, עד לקבלת בצק חלק ומבריק שנדבק לתחתית הקערה. משמנים את פני הבצק במעט שמן, מכסים ומניחים לתפיחה עד להכפלת הנפח.
*ניתן להמיר את השמן ב-120 גרם מחמאה. לתשומת לבך, החלפת הרכיב יכולה לשנות את הערכים התזונתיים של המתכון.
שלב 2
0 דקות
מחלקים את הבצק ל-2 חלקים, כל חלק מגלגלים ל-3 רצועות וקולעים לצמה.
שלב 3
0 דקות
לחלה חגיגית במיוחד קולעים מ-5 רצועות באופן הבא: ממספרים את הרצועות 1-2-3-4-5, צובטים יחד בקצה העליון ואז: מעבירים את 1 מעל 3, מעבירים את 2 מעל 3, מעבירים את 5 מעל 2. מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה, ומחכים עד להכפלת הנפח.
שלב 4
0 דקות
מברישים בביצה טרופה, מפזרים שומשום, או פרג לקישוט, ואופים בחום של 180 מעלות למשך 35 דקות עד להזהבה. מצננים על רשת ומגישים.
בתיאבון!
שלב 1
מתוך
4
שמים קמח בקערת לישה, ומערבבים לתוכו את השמרית. מוסיפים את שאר החומרים, ולשים כ-7-10 דק' במהירות בינונית, עד לקבלת בצק חלק ומבריק שנדבק לתחתית הקערה. משמנים את פני הבצק במעט שמן, מכסים ומניחים לתפיחה עד להכפלת הנפח.
*ניתן להמיר את השמן ב-120 גרם מחמאה. לתשומת לבך, החלפת הרכיב יכולה לשנות את הערכים התזונתיים של המתכון.
שלב 2
מתוך
4
מחלקים את הבצק ל-2 חלקים, כל חלק מגלגלים ל-3 רצועות וקולעים לצמה.
שלב 3
מתוך
4
לחלה חגיגית במיוחד קולעים מ-5 רצועות באופן הבא: ממספרים את הרצועות 1-2-3-4-5, צובטים יחד בקצה העליון ואז: מעבירים את 1 מעל 3, מעבירים את 2 מעל 3, מעבירים את 5 מעל 2. מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה, ומחכים עד להכפלת הנפח.
שלב 4
מתוך
4
מברישים בביצה טרופה, מפזרים שומשום, או פרג לקישוט, ואופים בחום של 180 מעלות למשך 35 דקות עד להזהבה. מצננים על רשת ומגישים.
בתיאבון!
מתכון כ-PDF
לשתף עם חברים
הסכמה לכניסה לאתר חיצוני
לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.
הערות 0