מערבבים בקערה גדולה את הקמח, השמרים, הביצה, הצימוקים והסוכר. מוסיפים את השמן וכוס מים.
שלב 2
0 דקות
לשים את הבצק בידיים במשך כ-10 דקות עד קבלת מרקם אחיד וגמיש. אם יש צורך, מוסיפים עוד מעט מים. הבצק לא צריך להיות רך מדי בשלב זה, כדי שאפשר יהיה לקלוע אותו לחלות. בצק רטוב מדי ימנע מצמות החלה להיפתח בזמן האפייה.
שלב 3
0 דקות
מכסים ומניחים לו לתפוח כשעה וחצי, עד שהוא מכפיל את נפחו.
שלב 4
0 דקות
מחלקים את הבצק ל-3 כדורים. מכסים בניילון (לא נצמד) ומניחים לתפוח בטמפרטורת החדר במשך כ-15 דקות.
שלב 5
0 דקות
מגלגלים כל כדור (בידיים, על משטח לא מקומח) לנקניק ארוך, וקולעים כל 3 נקניקים לצמה. מניחים את הצמה על נייר אפייה מקומח, מכסים ומניחים שוב לתפיחה של שעה.
שלב 6
0 דקות
מחממים את התנור ל-180 מעלות (לא במצב טורבו), בשליש התחתון של התנור.
שלב 7
0 דקות
מברישים את החלה בביצה טרופה ומפזרים מעליה את השומשום.
שלב 8
0 דקות
מחליקים את נייר האפייה עם החלה על תבנית חמה. אופים במשך כ-40 דקות, עד שהחלה מקבלת גוון זהוב ושחום. מקפידים לא לפתוח את התנור במהלך האפייה.
שלב 9
0 דקות
מעבירים את החלה לצינון על גבי רשת, ומגישים אותה חמה או בטמפרטורת החדר
שלב 1
מתוך
9
מערבבים בקערה גדולה את הקמח, השמרים, הביצה, הצימוקים והסוכר. מוסיפים את השמן וכוס מים.
שלב 2
מתוך
9
לשים את הבצק בידיים במשך כ-10 דקות עד קבלת מרקם אחיד וגמיש. אם יש צורך, מוסיפים עוד מעט מים. הבצק לא צריך להיות רך מדי בשלב זה, כדי שאפשר יהיה לקלוע אותו לחלות. בצק רטוב מדי ימנע מצמות החלה להיפתח בזמן האפייה.
שלב 3
מתוך
9
מכסים ומניחים לו לתפוח כשעה וחצי, עד שהוא מכפיל את נפחו.
שלב 4
מתוך
9
מחלקים את הבצק ל-3 כדורים. מכסים בניילון (לא נצמד) ומניחים לתפוח בטמפרטורת החדר במשך כ-15 דקות.
שלב 5
מתוך
9
מגלגלים כל כדור (בידיים, על משטח לא מקומח) לנקניק ארוך, וקולעים כל 3 נקניקים לצמה. מניחים את הצמה על נייר אפייה מקומח, מכסים ומניחים שוב לתפיחה של שעה.
שלב 6
מתוך
9
מחממים את התנור ל-180 מעלות (לא במצב טורבו), בשליש התחתון של התנור.
שלב 7
מתוך
9
מברישים את החלה בביצה טרופה ומפזרים מעליה את השומשום.
שלב 8
מתוך
9
מחליקים את נייר האפייה עם החלה על תבנית חמה. אופים במשך כ-40 דקות, עד שהחלה מקבלת גוון זהוב ושחום. מקפידים לא לפתוח את התנור במהלך האפייה.
שלב 9
מתוך
9
מעבירים את החלה לצינון על גבי רשת, ומגישים אותה חמה או בטמפרטורת החדר
מתכון כ-PDF
לשתף עם חברים
הסכמה לכניסה לאתר חיצוני
לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.
הערות 1