מוסיפים את יתר החומרים ומערבבים היטב עד לקבלת בצק אחיד ודביק.
שלב 3
0 דקות
מוציאים למשטח עבודה מקומח בנדיבות ולשים כחמש דקות. הבצק "יישתה" עוד הרבה קמח (אפשר להוסיף לבן או מלא), לפחות חצי כוס ואולי יותר. בסופו של דבר צריך להתקבל בצק גמיש ולא דביק.
שלב 4
0 דקות
יוצקים 3 כפות שמן זית לקערה, ומגלגלים בה את כדור הבצק.
שלב 5
0 דקות
מכסים ומתפיחים עד להכפלת הנפח. עכשיו אפשר לשמור במקרר עד 24 שעות (וכמובן אפשר גם להמשיך מיד).
שלב 6
0 דקות
חובטים בבצק להוצאת האוויר שבו. מחלקים לשישה חלקים שווים. מגלגלים כל חלק לנקניק ארוך.
שלב 7
0 דקות
קולעים שתי חלות צמה, ומניחים על תבנית שטוחה מרופדת בנייר אפייה. מברישים בחלמון טרוף במים וזורים שומשום או זרעי פשתן. מניחים לחלות לתפוח כ-45 דק'.
שלב 8
0 דקות
אופים בחום בינוני (180 מעלות) כ-60 דקות, עד שהחלות שחומות וריחניות.
בתיאבון!
שלב 1
מתוך
8
שמים בקערה את הקמחים והשמרים ומערבבים.
שלב 2
מתוך
8
מוסיפים את יתר החומרים ומערבבים היטב עד לקבלת בצק אחיד ודביק.
שלב 3
מתוך
8
מוציאים למשטח עבודה מקומח בנדיבות ולשים כחמש דקות. הבצק "יישתה" עוד הרבה קמח (אפשר להוסיף לבן או מלא), לפחות חצי כוס ואולי יותר. בסופו של דבר צריך להתקבל בצק גמיש ולא דביק.
שלב 4
מתוך
8
יוצקים 3 כפות שמן זית לקערה, ומגלגלים בה את כדור הבצק.
שלב 5
מתוך
8
מכסים ומתפיחים עד להכפלת הנפח. עכשיו אפשר לשמור במקרר עד 24 שעות (וכמובן אפשר גם להמשיך מיד).
שלב 6
מתוך
8
חובטים בבצק להוצאת האוויר שבו. מחלקים לשישה חלקים שווים. מגלגלים כל חלק לנקניק ארוך.
שלב 7
מתוך
8
קולעים שתי חלות צמה, ומניחים על תבנית שטוחה מרופדת בנייר אפייה. מברישים בחלמון טרוף במים וזורים שומשום או זרעי פשתן. מניחים לחלות לתפוח כ-45 דק'.
שלב 8
מתוך
8
אופים בחום בינוני (180 מעלות) כ-60 דקות, עד שהחלות שחומות וריחניות.
בתיאבון!
מתכון כ-PDF
לשתף עם חברים
הסכמה לכניסה לאתר חיצוני
לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.
הערות 0