המתכון הזה נוצר עבור 2 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
שמים בקערה את הקמחים והשמרים ומערבבים.
מוסיפים את יתר החומרים ומערבבים היטב עד לקבלת בצק אחיד ודביק.
מוציאים למשטח עבודה מקומח בנדיבות ולשים כחמש דקות. הבצק "יישתה" עוד הרבה קמח (אפשר להוסיף לבן או מלא), לפחות חצי כוס ואולי יותר. בסופו של דבר צריך להתקבל בצק גמיש ולא דביק.
יוצקים 3 כפות שמן זית לקערה, ומגלגלים בה את כדור הבצק.
מכסים ומתפיחים עד להכפלת הנפח. עכשיו אפשר לשמור במקרר עד 24 שעות (וכמובן אפשר גם להמשיך מיד).
חובטים בבצק להוצאת האוויר שבו. מחלקים לשישה חלקים שווים. מגלגלים כל חלק לנקניק ארוך.
קולעים שתי חלות צמה, ומניחים על תבנית שטוחה מרופדת בנייר אפייה. מברישים בחלמון טרוף במים וזורים שומשום או זרעי פשתן. מניחים לחלות לתפוח כ-45 דק'.
אופים בחום בינוני (180 מעלות) כ-60 דקות, עד שהחלות שחומות וריחניות. בתיאבון!
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0