לחצת על קישור של צד שלישי ואתה עומד לעזוב את דף האינטרנט bishulim.il. אנא שים לב שאין לנו שליטה על פלטפורמות צד שלישי אלה ואיננו תומכים או מקבלים כל אחריות או חבות לגביהן, לרבות התוכן שלהן או הפונקציות שלהן. לכן, האינטראקציה שלך עם פלטפורמות אלה היא על אחריותך בלבד. איננו מקבלים אחריות על פלטפורמות צד שלישי אלה ועל התנאים וההגבלות שלהן. מידע נוסף בתנאי השימוש שלנו כאן
המתכון הזה נוצר עבור 2 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מניחים בקערת מיקסר קמח וסוכר ומערבבים היטב.
מפעילים את המיקסר עם וו לישה ומוסיפים ביצה, שמן וחלב. בתחילה שמים חצי כוס חלב ולאט-לאט מוסיפים את כל השאר. אם הבצק לא מתאחד לכדור מוסיפים עוד 2-3 כפות.
מוסיפים את המלח ולשים במיקסר כ-9 דקות לבצק גמיש וחלק.
אם הבצק נראה רטוב מידי בזמן הלישה (השגיחו עליו בהתחלה!) מוסיפים מעט קמח ואם יבש מדי מוסיפים חלב. הבצק צריך להפוך לכדור לא דביק ולהיתלות על וו הלישה.
מוציאים את הבצק מהמיקסר ולשים לצורת כדור.
מעבירים את הכדור לקערה משומנת, מכסים בשקית ניילון ומתפיחים כשעה במקום חמים.
מחממים תנור ל-190 מעלות טורבו.
אחרי שעה לשים מעט את הבצק וחותכים אותו ל-2 חתיכות שוות. חתיכה אחת מחזירים לקערה עטופה במקרר, בזמן שיוצרים את החלה הראשונה.
מחלקים את הכדור לשלוש ומהשליש הראשון יוצרים את הבטן של ה״יצור״ ומניחים על נייר אפייה.
יוצרים עיגולים נוספים בגדלים שונים וממקמים אותם מסביב. עם הבצק שנותר יוצרים רצועות דקות ומחברים ביניהם. מכינים גם כדורים קטנים ומחברים אותם לכדור המרכזי.
זכרו שהבצק מכפיל את נפחו באפייה (!) ולכן עצבו את הצורה עם הידיעה הזו!
מתפיחים 20-30 דקות נוספות מתחת למגבת בד (לא שעירה).
מורחים ביצה ומפזרים שומשום.
אופים כ-20-25 דקות עד שהחלה שחומה ויפה (במיוחד הכדור המרכזי).
חוזרים על הכל עם כדור הבצק השני.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0