המתכון הזה נוצר עבור 6 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מחממים במחבת גדולה חצי מכמות השמן, מוסיפים כף דבש ומזהיבים את הבצל.
מוציאים את הבצל מהמחבת, מוסיפים עוד שמן למחבת ומשחימים את הבשר, העצמות ותפוחי האדמה בכמה מחזורים.
מסדרים בסיר שאפשר להכניס לתנור את העצמות, תפוחי האדמה והבשר, מוסיפים את השעועית והחומוס ואת הביצים.
הכנת צרור האורז: מחממים את השמן במחבת ומזהיבים את הבצל. מוסיפים את האורז ומטגנים כדקה. מכבים את הלהבה , מוסיפים פטרוזיליה, מלח ופלפל. מערבבים ומכניסים לשקית לחמין או לבד טטרה (חיתול) לתוך מגבת (שאחרי החמין הולכת לפח, מומלץ לעקר את הבדים במים רותחים).
טומנים את שקית האורז בתוך החמין.
הכנת הקרמל: שמים בסיר קטן את שארית הדבש ומבשלים על להבה גבוהה עד שהוא נמס ומשחים קצת.
מוסיפים בזהירות חצי כוס מים ומערבבים עד שהקרמל נמס שוב, מוסיפים את הפפריקה ואת המלח ויוצקים לסיר.
מוסיפים מים עד לשלושת רבעים מגובה המרכיבים ומביאים לרתיחה ללא כיסוי.
מחממים את התנור לחום של שבת, מעבירים את הסיר לתנור ומבשלים כל השבת.
ניתן לשים מעל הכל ג'חנון (אני שמה בתוך שקיות ניילון של סנדביץ אך אפשר גם בשקיות קוקי).
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0