המתכון הזה נוצר עבור 12 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מכינים את שקית האורז וקציצות הלחם: מחממים שליש כוס שמן במחבת, ומטגנים את הבצלים עד שהם שקופים.
שמים את החלה בקערה, ומוסיפים חצי מהבשר הטחון. לשים היטב.
מוסיפים את הביצה, ולשים.
מוסיפים חצי מכמות הבצל המטוגן, מתבלים במלח ובהרבה פלפל שחור, ולשים שוב.
צרים מהעיסה קציצות, ומצפים אותן בקמח.
מחממים 3 כפות שמן במחבת, ומטגנים את הקציצות.
שמים בקערה נוספת את שארית הבצל המטוגן, ומוסיפים את שארית הבשר הטחון.
מוסיפים את האורז, הכוסברה, הפטרוזיליה, מתבלים ומערבבים את התערובת.
מכניסים את התערובת לשקית הקוקי. סוגרים את השקית בגובה 2 אצבעות מעל החומרים שבתוכה (כדי לאפשר לאורז לתפוח אבל לא יותר מדי).
אם משתמשים בשקית קוקי, דוקרים אותה בכמה מקומות.
מסננים את השעועית ממי ההשריה, ושמים בסיר.
מכסים במים ומביאים לרתיחה. מסירים קצף שצף על פני הנוזל, מעבירים את השעועית למסננת ושוטפים.
הכנת הבשר: מחממים מעט שמן בסיר המיועד לחמין, ומשחימים את נתחי הבשר. אפשר להוסיף גם את העצמות. מוציאים ומניחים בצד.
מוסיפים לסיר את הבצל, ומאדים עד שהוא שקוף.
מוספים לסיר את השעועית, פלפל גרוס בנדיבות, עצמות הבקר והבשר. משאירים מקום לשקית האורז.
יוצקים לסיר מים בכמות שתכסה את החומרים שבסיר, ומוסיפים מלח. מביאים את החומרים שבסיר לרתיחה ומסירים קצף שצף על פני הנוזל.
מוסיפים לסיר את תפוחי האדמה, קציצות הלחם והביצים.
מבשלים על הכיריים כ-30 דקות.
בודקים שהמים יגיעו עד חצי גובה תפוחי אדמה, הקציצות והביצים.
בינתיים מחממים את התנור לחום בינוני (150 מעלות) .
אחרי חצי שעה מכסים את הסיר, מנמיכים את חום התנור ל-90-100 מעלות, ומכניסים לתוכו את הסיר למשך לילה שלם.
בודקים את הסיר בבוקר. המים צריכים להגיע אל מתחת לתפוחי האדמה. אם חסרים מים - מוסיפים מעט מים רותחים.
בצהריים מוציאים מהתנור ואוכלים. בתיאבון!
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0