המתכון הזה נוצר עבור 8 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
בודקים שלא שכחנו להשרות את החיטה במים. כלאחר שהושרתה במים 12 שעות וכבר התרככה, מתחילים בהכנת המילוי.
מטגנים עד להזהבה במחבת גדולה את הבצל והשום בשמן, מוסיפים את הבקר הטחון ומועכים במזלג כדי שהבשר יתפורר וייטגן היטב.
מסננים את החיטה מנוזלי ההשרייה. מוסיפים למחבת שני שליש מהחיטה ואת כל יתר חומרי המילוי. מבשלים אגב ערבוב עוד חמש דקות. מסירים מאש.
מרוקנים את הקישואים והחצילים. מרוקנים את הפלפלים מזרעים אבל משאירים להם את ה"כובע" מחובר. קולפים את הגזרים ותפוחי האדמה.
ממלאים את הירקות בתערובת המילוי.
מחממים את השמן בסיר גדול וכבד שיוכל להיכנס לתנור. מזהיבים בו את נתחי הבשר והעוף היטב. מוציאים בכף מחוררת.
מוסיפים לסיר את הבצל והשום ומזהיבים היטב. מסדרים מעל את תפוחי האדמה, הגזר והחומוס.
מניחים מעל את הבשר והעוף, ומעל את הירקות הממולאים. ממליחים ומפלפלים ויוצקים בירה ומרק כך שיגיעו כמעט עד לכיסוי הממולאים. אם חסרים נוזלים מוסיפים מים רותחים.
מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה, מכסים ומכניסים לתנור בחום של 100 מעלות ל-12 שעות.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0