המתכון הזה נוצר עבור 4 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מחממים במחבת גדולה חצי מכמות השמן, מוסיפים כף דבש ומזהיבים את הבצל. מוציאים מוסיפים עוד שמן למחבת ומשחימים את הבשר, העצמות ותפוחי האדמה בכמה מחזורים.
מסדרים בסיר את העצמות, תפוחי האדמה והבשר, מוסיפים את השעועית והחומוס וכמובן הביצים.
מחממים את השמן במחבת ומזהיבים את הבצל. מוסיפים את האוז ומטגנים כדקה. מכבים את הלהבה, מוסיפים את הפטרוזיליה ומלח ופלפל. מערבבים ומכניסים לשקית לחמין או לתוך מגבת (שאחרי החמין הולכת לפח).
טומנים את שקית האורז בתוך החמין.
שמים בסיר קטן את שארית הדבש ומבשלים על להבה גבוהה עד שהוא נמס ומשחים קצת, מוסיפים בזהירות חצי כוס מים ומערבבים עד שהקרמל נמס שוב, מוסיפים את הפפריקה, והמלח ויוצקים לסיר.
מוסיפים מים עד לשלושת רבעים מגובה המרכיבים ומביאים לרתיחה ללא כיסוי.
מחממים את התנור לחום של שבת ומבשלים לילה שלם.
ניתן לשים מעל הכל ג'חנון (אני שמה בתוך שקיות ניילון של סנדביץ אך אפשר גם בשקיות קוקי).
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0