המתכון הזה נוצר עבור 8 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
בכלי מתאים למיקרוגל, שמים את האורז + 2 כוסות מים + כף שמן, מלח ופלפל. מכסים ומבשלים 7 דקות בחום גבוה. לחכות חמש דקות לפני שמוציאים מהמיקרוגל - האורז אמור לצאת בדרגת אל דנטה - חצי מבושל.
בסיר לבישול איטי (או סיר גדול של חמין) מסדרים פרוסות תפו"א כשעל כל שכבה מפזרים מלח ופלפל. אח"כ - מסדרים שכבה של מקלות גזרים, מלח ופלפל.
בסיר או במחבת גדולה מחממים 6 כפות שמן ומרגרינה. מאדים בצל, שום, עוף, מלח, פלפל (לפי הטעם) - עד להלבנה/תחילת הזהבה של העוף.
את כל תכולת הסיר שופכים על הגזר ותפוחי האדמה. ומעל הכל מניחים את האורז ומהדקים היטב. עושים כמה "חורים".
מעל הכל, שופכים את התבלינים ואבקת מרק עוף מעורבב בכוס מים רותחים.
סוגרים. אם זה בסיר לבישול איטי - מכסים במכסה - שמים על חום גבוה למשך שעה ולאחר שעה מעבירים לחום נמוך ומניחים להתבשל כך כל הלילה, עד למחרת בצהריים (כ- 12 שעות).
בסיר רגיל מכוסה- שעה בחום של 180 מעלות ואח"כ - 80-100 מעלות כל הלילה עד למחרת בצהריים.
אפשר להפוך לכלי גדול בתום הבישול ואז כל הנוזלים מחלחלים לכל התבשיל.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0