אופן הכנת החצילים והפלפלים: קולים את החצילים והפלפלים על להבת הכיריים או הגריל, מדי פעם הופכים אותם עם מלקחיים, עד שקליפתם חרוכה מכל הצדדים, והם רכים. מוציאים אותם בזהירות מהאש, מניחים את החצילים בכלי, ונותנים להם להצטנן. את הפלפלים נניח בתוך שקית ניילון סגורה להצטנן.
שלב 2
0 דקות
כאשר הפלפלים קרים מקלפים את קליפתם, מסלקים את הגבעול והגרעינים וחותכים אותם לרצועות דקות. מניחים את הרצועות בקערה ויוצקים את החומץ הבלסמי, מוסיפים קורט מלח ומשרים במשך כ-60 דקות. לאחר שעה מסננים את הנוזלים שהצטברו בקערה.
שלב 3
0 דקות
הכנת הטחינה: מוסיפים לקערית את הטחינה הגולמית ושום כתוש, יוצקים את המים ומיץ לימון, ומערבבים היטב. מתבלים במלח ופלפל שחור, עד קבלת הטעם הרצוי.
שלב 4
0 דקות
הרכבת המנה: מניחים את החצילים בכלי הגשה נאה. עם סכין ירקות חד חורצים לאורך החצילים ופותחים פתח. יוצקים את הטחינה לפתח שנוצר בכל חציל. מפזרים מעל את רצועות הפלפלים והצנוברים, מזליפים מעט שמן זית ומקשטים עם עלי כוסברה.
שלב 1
מתוך
4
אופן הכנת החצילים והפלפלים: קולים את החצילים והפלפלים על להבת הכיריים או הגריל, מדי פעם הופכים אותם עם מלקחיים, עד שקליפתם חרוכה מכל הצדדים, והם רכים. מוציאים אותם בזהירות מהאש, מניחים את החצילים בכלי, ונותנים להם להצטנן. את הפלפלים נניח בתוך שקית ניילון סגורה להצטנן.
שלב 2
מתוך
4
כאשר הפלפלים קרים מקלפים את קליפתם, מסלקים את הגבעול והגרעינים וחותכים אותם לרצועות דקות. מניחים את הרצועות בקערה ויוצקים את החומץ הבלסמי, מוסיפים קורט מלח ומשרים במשך כ-60 דקות. לאחר שעה מסננים את הנוזלים שהצטברו בקערה.
שלב 3
מתוך
4
הכנת הטחינה: מוסיפים לקערית את הטחינה הגולמית ושום כתוש, יוצקים את המים ומיץ לימון, ומערבבים היטב. מתבלים במלח ופלפל שחור, עד קבלת הטעם הרצוי.
שלב 4
מתוך
4
הרכבת המנה: מניחים את החצילים בכלי הגשה נאה. עם סכין ירקות חד חורצים לאורך החצילים ופותחים פתח. יוצקים את הטחינה לפתח שנוצר בכל חציל. מפזרים מעל את רצועות הפלפלים והצנוברים, מזליפים מעט שמן זית ומקשטים עם עלי כוסברה.
מתכון כ-PDF
לשתף עם חברים
הסכמה לכניסה לאתר חיצוני
לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.
הערות 0