המתכון הזה נוצר עבור 4 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
אופן הכנת החצילים והפלפלים: קולים את החצילים והפלפלים על להבת הכיריים או הגריל, מדי פעם הופכים אותם עם מלקחיים, עד שקליפתם חרוכה מכל הצדדים, והם רכים. מוציאים אותם בזהירות מהאש, מניחים את החצילים בכלי, ונותנים להם להצטנן. את הפלפלים נניח בתוך שקית ניילון סגורה להצטנן.
כאשר הפלפלים קרים מקלפים את קליפתם, מסלקים את הגבעול והגרעינים וחותכים אותם לרצועות דקות. מניחים את הרצועות בקערה ויוצקים את החומץ הבלסמי, מוסיפים קורט מלח ומשרים במשך כ-60 דקות. לאחר שעה מסננים את הנוזלים שהצטברו בקערה.
הכנת הטחינה: מוסיפים לקערית את הטחינה הגולמית ושום כתוש, יוצקים את המים ומיץ לימון, ומערבבים היטב. מתבלים במלח ופלפל שחור, עד קבלת הטעם הרצוי.
הרכבת המנה: מניחים את החצילים בכלי הגשה נאה. עם סכין ירקות חד חורצים לאורך החצילים ופותחים פתח. יוצקים את הטחינה לפתח שנוצר בכל חציל. מפזרים מעל את רצועות הפלפלים והצנוברים, מזליפים מעט שמן זית ומקשטים עם עלי כוסברה.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0