המתכון הזה נוצר עבור 6 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מקלפים חלקית את החציל (כמו פסי זברה), חותכים את החצילים לפרוסות ואז לרצועות בגודל של כ-5 ס"מ.
מחממים מים בסיר ומביאים לרתיחה.
מניחים כלי אידוי מבמבוק, בגודל המתאים מעל הסיר. מניחים את רצועות החצילים אחד ליד השני (ולא מעל), סוגרים את המכסה ומאדים כ-20 דקות, עד לריכוך החצילים. נועצים מזלג ובודקים.
מוציאים את החצילים ומעבירים למסננת להגירת הנוזלים. במידת הצורך, ממשיכים כך עם פרוסות החצילים הנוספות.
במקביל שמים בסיר את כל מרכיבי הרוטב ומבשלים כ-5 דקות עד שהרוטב מבעבע ומסמיך. מסירים מהאש.
שמים את פרוסות החצילים המסוננות בקערה, ומפזרים את הרוטב כך שכל פרוסות החצילים יצופו ויספגו את הרוטב.
מפזרים מעל את פלפל הצ'ילי, שומשום ובצל ירוק, ומגישים. בתיאבון! *ניתן להמיר את הבצל הירוק ב-3 כפות עלי כוסברה קצוצים. לתשומת לבך, החלפת הרכיב יכולה לשנות את הערכים התזונתיים של המתכון.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0