המתכון הזה נוצר עבור 12 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מקלפים את הבטטה וחותכים אותה לקוביות קטנות, מבשלים במים עם הסוכר עד לריכוך.
לוקחים את החצילים וחותכים אותם לשניים לאורך, מוציאים את ה"בשר" של החציל (אבל משאירים מעט בשר על הקליפה), חותכים אותו לקוביות בינוניות ומתבלים במלח ופלפל.
בינתיים את הקליפות של החציל מניחים בתבנית סגורה בנייר אלומיניום ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ל-25 דקות, עד שהקליפה והבשר שנשאר עליה מתרככת.
מטגנים את קוביות החציל בשמן זית במשך 5 דקות.
מוסיפים את השום, מטגנים עוד 10 דקות ומוסיפים את היין הלבן.
מוסיפים את הבטטות ומטגנים עוד 5 דקות.
לבסוף מוסיפים את השמנת, מערבבים, מוסיפים עוד קצת מלח ופלפל ומבשלים עוד 2 דקות.
כאשר קליפות החציל רכות מוציאים אותם מהתנור, ממלאים אותן במלית וסוגרים את הקצוות של הקליפות, על מנת שהמלית לא תברח, מכניסים לתנור לעוד 10 דקות.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0