המתכון הזה נוצר עבור 20 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מערבבים בקערה את כל חומרי המלית ומכניסים למקרר עד שימוש. אפשר לשנות את הכמויות בהתאם לגבינות שיש בבית ומה שאוהבים.
מערבבים את כל חומרי הבצק ולשים כ-15 דקות (הבצק אמור להיות די דביק).
מכסים את הקערה ומניחים למנוחה ל-60 דקות במקום חמים.
מחלקים את הבצק ל-24 חלקים. טובלים כל חתיכה בקמח ולשים לצורת כדור. מניחים כל כדור על משטח מקומח, מכסים ומניחים להתפחה כ-90 דקות.
רצוי ומומלץ להכין את הבצק לילה קודם, להתפיח במקרר, לכדרר ולשמור במקרר עד להרכבה.
על משטח עבודה מקומח מרדדים כל כדור לעלה בקוטר 20 ס"מ ומקמחים אותו. עורמים את עלי הבצק כשמקפידים לקמח ביניהם.
בסיום התהליך מתחילים לפתוח את העלה הראשון שרידדנו (זה שבתחתית הערמה), על מגש משומן מעט. העלה צריך להיות דק מאוד.
מורחים שמן על כל עלה בעזרת האצבעות. מקפלים את השליש העליון של הבצק פנימה, ואח"כ את השליש התחתון. משמנים שוב ומקפלים את הקצה הימני פנימה ואח"כ את השמאלי.
מניחים כף גדושה ממלית הגבינות במרכז העלה שקיבלנו. מקפלים את קצוות הבצק מעל המלית לצורת מעוין.
מעבירים לתבנית משומנת. ממשיכים עם יתר עלי הבצק. מזלפים שמן מעל כל החצ'פורי ואופים בתנור שחומם מראש ל-220 מעלות כ-25 דקות עד להזהבה.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0