להכנת הבצק:
שמים במיקסר את הקמח, מים פושרים, חלב, שמן זית, שמרים וסוכר. לשים את הבצק כ-5 דקות עד שהתערובת הופכת לגמישה.
מוסיפים את המלח ולשים עוד 5 דקות נוספות.
מעבירים את הבצק לקערה, מכסים במגבת, ומתפיחים שעה-שעה וחצי, עד שהבצק מכפיל את נפחו (הזמן יכול להשתנות בחורף).
שלב 2
10 דקות
אחרי שהבצק תפח, לשים אותו שוב ומחלקים אותו ל-7-8 כדורים של 100 גרם כל אחד.
נותנים לכדורים לנוח מתחת למגבת במשך 20-30 דקות נוספות.
על משטח עבודה, מפזרים שומשום ומרדדים כל כדור לצורת עיגול.
מגלגלים את הקצוות כלפי האמצע ומהדקים היטב, כך שיתקבלו "סירות" קטנות.
שלב 3
10 דקות
ממלאים כל סירה ברוטב פרפקטו פלפלים, ומשפריצים על הקצוות מעט שמן זית, אפשר גם למרוח את השמן בעזרת מברשת.
אופים בתנור שחומם מראש ל-225 מעלות טורבו במשך 8-10 דקות, עד שהבצק תופס את הצבע הזהוב והפריך.
כאשר החצ'פורים יוצאים מהתנור, מכינים מקום במרכז כל "סירה" ושמים את החלמון (הצהוב) של הביצה.
שלב 4
5 דקות
מכניסים שוב לתנור למשך 3-5 דקות, בהתאם למידת העשייה הרצויה של הביצה.
לאחר האפייה, מפוריים גבינת פטה על החצ'פורים, ומפזרים תיבול לפי הטעם - זעתר, סומק, וצ'ילי חריף (למעדיפים חריף).
שלב 1
מתוך
4
להכנת הבצק:
שמים במיקסר את הקמח, מים פושרים, חלב, שמן זית, שמרים וסוכר. לשים את הבצק כ-5 דקות עד שהתערובת הופכת לגמישה.
מוסיפים את המלח ולשים עוד 5 דקות נוספות.
מעבירים את הבצק לקערה, מכסים במגבת, ומתפיחים שעה-שעה וחצי, עד שהבצק מכפיל את נפחו (הזמן יכול להשתנות בחורף).
שלב 2
מתוך
4
אחרי שהבצק תפח, לשים אותו שוב ומחלקים אותו ל-7-8 כדורים של 100 גרם כל אחד.
נותנים לכדורים לנוח מתחת למגבת במשך 20-30 דקות נוספות.
על משטח עבודה, מפזרים שומשום ומרדדים כל כדור לצורת עיגול.
מגלגלים את הקצוות כלפי האמצע ומהדקים היטב, כך שיתקבלו "סירות" קטנות.
שלב 3
מתוך
4
ממלאים כל סירה ברוטב פרפקטו פלפלים, ומשפריצים על הקצוות מעט שמן זית, אפשר גם למרוח את השמן בעזרת מברשת.
אופים בתנור שחומם מראש ל-225 מעלות טורבו במשך 8-10 דקות, עד שהבצק תופס את הצבע הזהוב והפריך.
כאשר החצ'פורים יוצאים מהתנור, מכינים מקום במרכז כל "סירה" ושמים את החלמון (הצהוב) של הביצה.
שלב 4
מתוך
4
מכניסים שוב לתנור למשך 3-5 דקות, בהתאם למידת העשייה הרצויה של הביצה.
לאחר האפייה, מפוריים גבינת פטה על החצ'פורים, ומפזרים תיבול לפי הטעם - זעתר, סומק, וצ'ילי חריף (למעדיפים חריף).
מתכון כ-PDF
לשתף עם חברים
הסכמה לכניסה לאתר חיצוני
לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.
הערות 0