הכנת קרם קטלן: מרתיחים בסיר את החלב, שמנת, קינמון ולימון. מורידים מהאש ומעמידים בצד 30 דקות.
שלב 2
0 דקות
הכנת האגסים: ממלאים סיר במים עד לחצי הגובה. מוסיפים את מיץ הלימון. מקלפים את האגסים ומכניסים אותם מיד לסיר המים, כדי למנוע השחרה.
שלב 3
25 דקות
מוסיפים את תרמיל הווניל ואת הסוכר ומביאים לרתיחה. מבשלים על אש קטנה 25 דקות, רק עד שהאגסים מתרככים.
שלב 4
0 דקות
הכנת הבצק: מרדדים את הבצק לעובי של 3-5 מ"מ, וחותכים ל-2 פסי בצק ארוכים. כל אחד צריך להספיק ל-4 חצאי אגסים זה לצד זה, עם רווח של 1 ס"מ ביניהם.
שלב 5
0 דקות
מניחים את פסי הבצק על תבנית אפייה משומנת. חוצים את האגסים, עורכים אותם לאורך הבצק וחורצים סביב כל אגס חתכים לא עמוקים בקצה סכין חד. מברישים הכול בביצה טרופה.
שלב 6
20 דקות
אופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות (חום גבוה), כ-20 דקות, או עד שהבצק תופח ומזהיב.
שלב 7
0 דקות
המשך קרם הקטלן: טורפים בקערה את החלמונים ואת הסוכר. מסננים את תערובת החלב וטורפים אל תוך תערובת הביצה. יוצקים לתוך סיר ומחממים בעדינות, תוך כדי בחישה מתמדת, עד שמתקבל קרם דליל שמכסה את גב הכף (חום גבוה מדי יגרום לקרם להיקרש).
שלב 8
0 דקות
מאבקים את הטארט באבקת סוכר, חותכים למנות ומגישים עם הקרם.
שלב 1
מתוך
8
הכנת קרם קטלן: מרתיחים בסיר את החלב, שמנת, קינמון ולימון. מורידים מהאש ומעמידים בצד 30 דקות.
שלב 2
מתוך
8
הכנת האגסים: ממלאים סיר במים עד לחצי הגובה. מוסיפים את מיץ הלימון. מקלפים את האגסים ומכניסים אותם מיד לסיר המים, כדי למנוע השחרה.
שלב 3
מתוך
8
מוסיפים את תרמיל הווניל ואת הסוכר ומביאים לרתיחה. מבשלים על אש קטנה 25 דקות, רק עד שהאגסים מתרככים.
שלב 4
מתוך
8
הכנת הבצק: מרדדים את הבצק לעובי של 3-5 מ"מ, וחותכים ל-2 פסי בצק ארוכים. כל אחד צריך להספיק ל-4 חצאי אגסים זה לצד זה, עם רווח של 1 ס"מ ביניהם.
שלב 5
מתוך
8
מניחים את פסי הבצק על תבנית אפייה משומנת. חוצים את האגסים, עורכים אותם לאורך הבצק וחורצים סביב כל אגס חתכים לא עמוקים בקצה סכין חד. מברישים הכול בביצה טרופה.
שלב 6
מתוך
8
אופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות (חום גבוה), כ-20 דקות, או עד שהבצק תופח ומזהיב.
שלב 7
מתוך
8
המשך קרם הקטלן: טורפים בקערה את החלמונים ואת הסוכר. מסננים את תערובת החלב וטורפים אל תוך תערובת הביצה. יוצקים לתוך סיר ומחממים בעדינות, תוך כדי בחישה מתמדת, עד שמתקבל קרם דליל שמכסה את גב הכף (חום גבוה מדי יגרום לקרם להיקרש).
שלב 8
מתוך
8
מאבקים את הטארט באבקת סוכר, חותכים למנות ומגישים עם הקרם.
מתכון כ-PDF
לשתף עם חברים
הסכמה לכניסה לאתר חיצוני
לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.
הערות 0