המתכון הזה נוצר עבור 8 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
הכנת קרם קטלן: מרתיחים בסיר את החלב, שמנת, קינמון ולימון. מורידים מהאש ומעמידים בצד 30 דקות.
הכנת האגסים: ממלאים סיר במים עד לחצי הגובה. מוסיפים את מיץ הלימון. מקלפים את האגסים ומכניסים אותם מיד לסיר המים, כדי למנוע השחרה.
מוסיפים את תרמיל הווניל ואת הסוכר ומביאים לרתיחה. מבשלים על אש קטנה 25 דקות, רק עד שהאגסים מתרככים.
הכנת הבצק: מרדדים את הבצק לעובי של 3-5 מ"מ, וחותכים ל-2 פסי בצק ארוכים. כל אחד צריך להספיק ל-4 חצאי אגסים זה לצד זה, עם רווח של 1 ס"מ ביניהם.
מניחים את פסי הבצק על תבנית אפייה משומנת. חוצים את האגסים, עורכים אותם לאורך הבצק וחורצים סביב כל אגס חתכים לא עמוקים בקצה סכין חד. מברישים הכול בביצה טרופה.
אופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות (חום גבוה), כ-20 דקות, או עד שהבצק תופח ומזהיב.
המשך קרם הקטלן: טורפים בקערה את החלמונים ואת הסוכר. מסננים את תערובת החלב וטורפים אל תוך תערובת הביצה. יוצקים לתוך סיר ומחממים בעדינות, תוך כדי בחישה מתמדת, עד שמתקבל קרם דליל שמכסה את גב הכף (חום גבוה מדי יגרום לקרם להיקרש).
מאבקים את הטארט באבקת סוכר, חותכים למנות ומגישים עם הקרם.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0