המתכון הזה נוצר עבור 6 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
ננפה לקערה אחת קמח ואבקת אפייה.
בקערה השנייה נערבב היטב את הסוכר עם גרידת שני הלימונים.
נוסיף לקערה את הסוכר, את מיץ הלימון, סוכר הווניל, המלח, הביצים, השמן ותמצית הוניל. נערבב היטב.
נצרף את קערת הקמח לקערת הנוזלים ונערבב היטב שלא יישארו גושים.
נשמן מעט את נייר האפייה ונשפוך את הבלילה פנימה.
נשלח את העוגה לאפייה בחום של 180 מעלות ל- 50 דקות לערך. עד קבלת צבע זהוב ויפה.
בינתיים נכין את הסירופ משני הלימונים שנותרו ו-0.75 כוס סוכר.
נבשל על להבה קטנה עד שיימס הסוכר. נצנן אותו שימתין לעוגה עד שתצא.
כשהעוגה יוצאת יפה ושזופה והבית נמלא בריח שאין הבריות יכולות לעמוד בו, יש לחורר אותה כרשת (אבל בעדינות בחייאת) עם קיסם או שיפוד ולזלף עליה את סירופ הלימון באיטיות אך בנחישות עד שתיספג כולה במתוק החמוץ הזה.
המתינו מעט שתתקרר והפכו את תבנית העוגה בעדינות על מגש רחב. קלפו ממנה את נייר האפייה. הכינו לעצמכם כוס קפה, בלי סוכר. העוגה מעט תוקפנית בחמיצותה ובמתיקותה. קפה מריר ישתלב באופן מושלם. באחריות.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0