המתכון הזה נוצר עבור 6 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מתאים לתבנית טארט בקוטר 22-24 ס"מ. במעבד מזון שמים את הקמח התופח, מלח, סוכר, חמאה ושמן ומעבדים לפירורים.
עוצרים, מוסיפים ביצים ומחצית מכמות מים ומעבדים בפולסים עד שמתחיל להתגבש בצק, במידה ויש צורך מוסיפים את יתרת המים.
מעבירים לשעה למקרר למנוחה.
מחממים תנור ל-180 מעלות.
מחלקים את הבצק ל-2, מרדדים מחצית הבצק לעיגול בעובי 3 מילימטר ומרפדים את הקלתית. מורחים ריבה על הבצק.
מערבבים את חומרי המלית לתערובת אחידה.
מקמחים מעט משטח עבודה, מרדדים את המחצית השנייה למלבן בגודל של 36*26 ס"מ, מורחים את הממרח על הבצק ומגלגלים לגלילה מהצד הרחב. פורסים לפרוסות בעובי 1.5 ס"מ (על מנת שיהיה קל לפרוס פרוס יפות), מכניסים את הגלילה ל-10-15 דקות למקפיא.
מסדרים את הפרוסות בעיגול. מניחים פרוסת מעמול, לידה פרוסת תפוח, לידה פרוסת מעמול, פרוסת תפוח וחוזר חלילה. כשמסיימים את העיגול החיצוני עוברים לעיגול הפנימי, את שאריות התפוחים מסדרים ברווחים.
אופים 25-30 דקות עד להזהבה עדינה ויפה של הטארט.
מוציאים, מקררים ומפזרים אבקת סוכר.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0